Najmlađe i dalje ne treba direktno izlagati suncu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Sep.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađe i dalje ne treba direktno izlagati suncu (VIDEO)

Septembarsko sunce mnogo je blaže i bezopasnije za decu, te tako dermatolozi i preporučuju da se za letovanje odabere baš ovaj mesec. Ipak, bez obzira što je zračenje manje, na plaže i bazene ne sme da se ide bez kreme sa visokim zaštitnim faktorom, a najmlađe svakako ne treba direktno izlagati sunčevim zracima.
Septembra su temperature i sunčevi zraci daleko prijatniji i blaži za kožu od julskih i avgustovskih, kažu dermatolozi.
Ipak, deci koja imaju manje od 3 godine života >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nikako se ne savetuje direktno izlaganje suncu, jer mlada koža ne može da se odbrani od štetnog zračenja. Takođe, bez kreme sa zaštitnim faktorom manjim od 30, sunčanje bi trebalo da bude nezamislivo.
I pored brojnih apela stručnjaka dešava se da ipak dođe do gorenja kože. U tom slučaju se savetuje stavljanje obloga na kožu i izričito se zabranjuje ponovno izlaganje suncu. Dr Tidorović podseća da koža pamti, i da, ukoliko kasnije dođe do nekih promena na koži, kod uspostavljanje dijagnoze dermatolozi uvek postavljaju pitanje da li je i koliko puta koža gorela.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.