Najmanje dvoje izbeglica poginulo u prevrtanju broda kod obale Tunisa

Izvor: B92, 17.Okt.2021, 18:45

Najmanje dvoje izbeglica poginulo u prevrtanju broda kod obale Tunisa

Tunis -- Najmanje dvoje izbeglica je poginulo, a 21 nestao nakon što se brod kojim su plovili prevrnuo danas kod obale Tunisa u Sredozemnom moru.

Spašeno je sedam brodolomnika, a prema rečima portparola suda u Mahdiji, luci u Tunisu, obalsku stražu je alarmirao jedan preživeli.

Ferid Ben Dža rekao je izveštaču AP da je na brodu bilo 30 izbeglica, svi državljani Tunisa koji su hteli da preko Mediterana doplove do Italije i potvrdio da je tužilaštvo pokrenulo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivičnu istragu zbog krijumčarenja ljudi.

Jedan zvaničnik obalske straže, koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, jer mu nije bilo dozvoljeno da komunicira s javnošću, rekao je da je do brodoloma verovatno došlo pod uticajem lošeg vremena, da je brod bio premali, najviše za šest ljudi.

Nekoliko tuniskih brodova je uključeno u današnju spasliačku operaciju na moru, potvrdio je isti izvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.