Najmanje četrdeset žrtava zemljotresa u Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2013, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje četrdeset žrtava zemljotresa u Iranu

Iranska državna televizija je prema navodima Reutersa javila da je najmanje 40 ljudi poginulo u razornom zemljotresu od 7,8 stepeni po Rihteru koji je pogodio Iran, a agencije prenose da se procjenuje da bi se broj poginulih mogao popeti do nekoliko stotina. Ruska kompanija koja je gradila nuklearku Busher saopštila je da nema oštećenja ne nuklearnoj elektrani. Istovremno agencijer prenose i da su telekomunikacioni sistemi u prekidu. Epicentar zemljotresa je na granici ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Snažan potres pogodio Iran i Pakistan, ima žrtava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2013

Epicentar potresa, najsnažnijeg u posljednjih 40 godina u tom području, bio je u blizina grada Kaša, na jugoistoku Irana, uz granicu s Pakistanom. Još uvijek se ne zna tačan broj žrtava i povrijeđenih, uništene su stotine kuća i zgrada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.