Najmanje 44 vernika poginula tokom jevrejskog praznika na severu Izraela

Izvor: Beta, 30.Apr.2021, 09:22

Najmanje 44 vernika poginula tokom jevrejskog praznika na severu Izraela

Najmanje 44 osobe poginule su u metežu koji se stvorio medju više desetina hiljada ultra ortodoksnih Jevreja na svetilištu na severu Izraela, saopštile su danas izraelske zdravstvene vlasti.U bolnicu je smešteno najmanje 150 povredjenih.Povodom praznikaLag BaOmerultra-ortodoksni vernici okupljaju se na brdu Meron.Na proslavama vlada ogromna gužva, uz plesove i paljenje logorske vatre.Premijer Benjamin Netanjahu je rekao da je reč o "velikoj tragediji" i da se svi mole za žrtve.Ne zna se šta je izazvalo paniku i metež medju vernicima. Pretpostavlja se da se neko sapleo u tesnom prolazu koji vodi ka svetilištu, što je izazvalo dalje guranje i metež.Okupljanje povodom La BaOmera bilo je prvo veliko versko okupljanje u Izraelu od ukidanja restrikcija zbog epidemije korona virusa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić poslao telegram saučešća

Izvor: B92, 30.Apr.2021

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća predsedniku Izraela Ruvenu Rivlinu zbog pogibije najmanje 44 osobe na severu te zemlje..."Duboko nas je pogodila vest o tragediji u Meronu. U vreme kada se svi borimo da sačuvamo svaki život, svakog čoveka, ova velika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.