Masakr na Tajlandu: Bivši policajac ubio 24 dece

Izvor: VOA, 06.Okt.2022, 10:44

Masakr na Tajlandu: Bivši policajac ubio 24 dece

BANGKOK - Najmanje 37 osoba ubijeno je u masakru u vrtiću na Tajlandu, u provinciji Nong Bua Lampu, severoistočno od Bangkoka. Napadač je bivši policajac koji je vatrenim oružjem posle masakra ubio i svoju suprugu i dete, a na kraju i sebi oduzeo život. Među žrtvama je najmanje 24 dece, a većina je izbodena nožem, saopštila je policija, a prenosi agencija Rojters. Povređeno je najmanje 10 osoba, od kojih je šest u kritičnom stanju. Deca u vrtiću u gradu Utai Savan imala su od 2 do 5 godina. Policija je saopštila da je napadač, 34-godišnji Panja Kamrap, prošle godine dobio otkaz zbog optužbi u vezi sa drogom. Portparol policije izjavio je za TaiPBS da je osumnjičeni bio na saslušanju u sudu i da je u vrtić otišao da nađe svoje dete, koje nije bilo tamo. "Već je došao isfrustriran i kad nije mogao da nađe svoje dete počeo je da puca", kažu u policiji. Policijski zvaničnici saopštili su za lokalne medije da je napadač upotrebio više oružja, uključujući pištolj, pušku i nož. Oko 30-oro dece bilo u vrtiću kada je napadač tamo stigao, rekao je lokalni zvaničnik koji je bio u svojoj kancelariji nedaleko od vrtića. "Napadač je stigao i prvo je upucao četvoricu od petorice čuvara u vrtiću", rekao je zvaničnik i dodao da je među ubijenima i vaspitačica u osmom mesecu trudnoće. Potom je provalio u zaključanu sobu, u kojoj su deca spavala. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se, navodno, vide dečja tela. Rojters nije mogao da potvrdi autentičnost snimaka. Na Tajlandu veći broj ljudi ima oružje nego u okolnim zemljama, ali zvanični podaci ne uključuju ilegalno oružje. Masovna ubistva su retka, a poslednje se dogodilo 2020. kada je jedan vojnik ubio najmanje 29 osoba, a ranio 57.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U vrtiću na Tajlandu ubijena 31 osoba

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Najmanje 31 osoba je ubijena u pucnjavi u vrtiću na severoistoku Tajlanda, u kojoj je napadač ubio i svoju suprugu i dete, a potom izvršio samoubistvo, javlja Rojters.

Nastavak na Danas...

U masakru u vrtiću u Tajlandu ubijene 32 osobe, među njima 23 dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2022

Najmanje 32 osobe su danas ubijene, medju njima 23 dece, u oružanom napadu u vrtiću u mestu Na Klangu u Tajlandu, saopštili su policijski zvaničnici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.