Vrućine koje ubijaju: Vlasti hitno reagovale

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 08:28

Vrućine koje ubijaju: Vlasti hitno reagovale

Meksiko Siti -- Najmanje 100 ljudi umrlo je u poslednje dve sedmice u Meksiku zbog velikih vrućina pošto je temperatura dostigla gotovo 50 stepeni Celzijusovih.

Više od dve trećine smrtnih slučajeva dogodilo se u sedmici od 18. do 24. juna, navelo je ministarstvo.

U istom periodu prošle godine u Meksiku je registrovan samo jedan smrtni slučaj od toplote.

Gotovo svi smrtni slučajevi pripisani su toplotnom udaru, a samo mali broj izazvala je dehidracija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Rojters.

Oko 64 odsto ​​smrtnih slučajeva dogodilo se u severnoj meksičkoj državi Nuevo Leon koja se graniči sa američkom državom Teksas.

Većina ostalih bili su u susednim Tamaulipasu i Verakruzu.

Tronedeljni toplotni talas u Meksiku ovoga meseca doveo je do rekordne potrošnje električne energije, a vlasti su obustavile nastavu u školama u pojedinim oblastima. U Meksiku su poslednjih dana temperature pale pošto je kišna sezona donela preko potrebne padavine.

Međutim, u pojedinim severnim gradovima i dalje su visoke temperature.

U državi Sonora u gradu Akonči zabeležena je u sredu temperatura od 49 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.