Najmanje 10 mrtvih u samoubilačkom napadu

Izvor: B92, 07.Okt.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 10 mrtvih u samoubilačkom napadu

Kabul -- Najmanje 10 ljudi je poginulo, a 27 povređeno u samoubilačkom bombaškom napadu na mini-bus koji je prevozio regrute u gradu Džalalabad na istoku Avganistana.

To je saopštila lokalna vlada.

Pored regruta, među žrtvama su civili, uključujući jedno dete, prenosi Rojters.

Neki od povređenih su u kritičnom stanju.

Bomba je eksplodirala u vozilu nalik rikši.

Nijedna grupacija nije preuzela odgovornost za napad, ali su u Džalalabadu proteklih godina militanti Islamske države izveli niz napada na vladine kancelarije, škole i humanitarne organizacije, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avganistan: Deset mrtvih u napadu na autobus s regrutima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Okt.2019

U napadu bombom na autobus s vojnim regrutima na istoku Avganistana je danas poginulo deset civila, među kojima jedno dete, saopštile su vlasti, ne navodeći šta je s regrutima. Bomba je bila na motociklu, navele su vlasti u Džalalabadu i dodale da je ranjeno 27 ljudi. Za sada niko nije preuzeo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.