Najluđi talenti

Izvor: Blic, 06.Dec.2009, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najluđi talenti

Šou-program "Ja imam talenat” od početka emitovanja osim što je iznedrio mnoge skrivene talente Srbije uveseljavao je gledaoce brojnim neobičnim tačkama. Salve smeha i kod publike i kod žirija izazivali su brojni imitatori, zatim takmičari koji ni nakon prekidanja žirija nisu hteli da ostave mikrofon i prestanu da pevaju...



Već u prvoj epizodi publici se predstavila Nada Antonijević, matičarka iz Novog Sada i pesnikinja, koja je čak napisala pesmu o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivanu Tasovcu, ne bi li na taj način pridobila žiri.

– Kada Tasa note zatalasa, slušaoci ostanu bez glasa. O Ivane, neposlušna grivo, bog je tebi talenat darivo – glasili su stihovi Nadine pesme, koja joj ipak nije omogućila prolazak u dalje takmičenje.

Neobičan talenat demonstrirao je i Mitko Trenkovski, takmičar iz Makedonije koji je pokušao da impresionira žiri nepogrešno brojeći slova svake reči koje mu je neko od njih zadao. Prateći njegov primer, u emisiji su se pojavili još neki takmičari koji su reči i rečenice izgovarali unazad, množili trocifrene brojeve napamet, ali nisu dobili ništa osim aplauza.

Tačka koju je izvela frizerka u penziji Snežana Brkljač ostaće upamćena kao jedna od najdramtičnijih u emisiji "Ja imam talenat” budući da je Snežana brijala ljude naslepo. Naime, ona je sa sobom povela i mladića-asistenta, koga je prvo nasapunjala, a zatim zavezala maramu oko očiju i britvom ga obrijala naslepo. Međutim, žiri je posumnjao u verodostojnost njene veštine, te su potražili dobrovoljca iz publike, koga je Snežana obrijala na isti način. Budući da su sve vreme strahovali da će Snežana iskasapiti svoje "modele”, svi članovi žirija gledali su ovu tačku sa strahom, a oči su pokrivali rukama.

Svojih tri minuta slave u emisiji "Ja imam talenat” nije propustio ni sada već urbana legenda Travolta iz Borče grede. Ovaj "kantautor” izveo je jedan od svojih brojnih omaža filmskoj zvezdi Džonu Travolti i, mada se svojski trudio i pobrao sve simpatije, nije uspeo da ostvari svoj san i zaista postane zvezda.

Imitatori ABBA

Grupa imitatora pod imenom "Mam talent” uspela je da uđe u polufinale ali njihov nastup u prošlonedeljnoj emisiji nije impresionirao ni publiku ni žiri, te nisu stigli do finala. "Mam talent” uglavnom rade obrade stranih izvođača kao što su Džejms Braun, ABBA, sa povremenim izletima u domaću folk scenu. Veliki utisak ostavila je i tročlana grupa Nišlija "USB”, koji su svojim vratolomijama na biciklu fascinirali i publiku i gledaoce, što ipak nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.