Najluđe prodaje na eBay: Od papinog golfa do izmeta Suri Kruz

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najluđe prodaje na eBay: Od papinog golfa do izmeta Suri Kruz

eBay internet prodavnica je 3. septembra davne 1995.godine je započela svoj "online život". 3 septembra ove godine online internet prodavnica aukcije i prodaje "eBay" je proslavila 20 godina postojanja koja danas broji 25 miliona prodavača kao i preko 157 miliona aktivnih kupaca.

U nastavku ovog teksta donosimo vam one "najluđe" stvari koje su se prodavale putem eBay aukcija ili prodaja:

Milion dolara zarada na pixelima!

Student Alex Tew iz Nottinghama >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prodavao je milion piksela na svojoj internet stranici. Cijena je bila dolar za piksel. Tew je odlučio prodati piksele koje će oglašivači iskoristiti za reklamiranje tako što je napravio web stranicu koja se sastoji od milion piksela. Zaradio je 1,03 miliona dolara

Strip o Supermenu iz 1938

Godine 2014. na eBayu je prodat najskuplji strip na svijetu. Riječ je o starom broju stripa o superjunaku Supermenu iz  davne 1938. godine. Strip je prodat za cenu od  3,2 miliona dolara.

Na e Bay na prodaju i Papin Golf 4

Na eBayu prodavao se i Golf 4 koji je bio vlasništvo kardinala Ratzingera, koji je kasnije postao papa Benedikta XVI. Oglas je "posjetilo" više od 8,4 miliona ljudi, a auto je na kraju prodat za 188.938,88 evra.

Držač za PEZ bombone Vilijam i Kejt

Tvornica bombona PEZ je povodom venčanja princa Viljama i Kejt Midlton u aprilu 2011. napravila posebno izdanje držača za bombone s glavama Vilijama i Kejta. Unikat PEZ figuricaprodajta je za sumu  8.200 funti i novac je išao u humanitarne svrhe.

Zapovjedni sto kapetana Kirka

Jedan ljubitelj "Zvjezdanih staza" iskeširao je sumu od 80.000 dolara za zapovjedni sto kapetana Kirka. Ovo je bila posebna aukcija za poklonike "Zvjezdanih staza" 2002. godine. Početna cijena  stola je bila 80.000 dolara.

Zarada od prodaje snijega

Na eBay neki su zarađivali i prodajom snijega, Maria Greiner, gradonačelnica Steinacha prodala je snijeg s kamiona u Thüringenu za 1.420 eura. Novac je dala djeci oboleloj od raka.

Prvi izmet Suri Kruz, kćerke Tom Cruisea

Tom Cruise i Kejti Holms Holmes  su 2006. godine kada im se rodila kćerka Suri dali napraviti prvi izmet svoje kćerke u bronzi. "Skulpturu"  je napravio umjetnik Daniel Edwards. Ne zna se za koliko je novaca prodata kaka.

Prodavao na eBay cijeli svoj život

Jan Ušer Britanac iz Australije je hteo na eBay internet prodavnici prodati cijeli svoj život, uključujući i prijatelje te 2008. godine.Tako je Jan prodavao kuću, auto, posao i prijatelje. Hteo je sa tim novcem koji dobije započeti novi život. Na kraju mu je neko dao 399.000 australijskih dolara.

Na prodaju i slavna velika slova "Hollywood"

Slavna slova "Hollywood" koja stoje iznad mesta Holivud  neko je za ova slova  dao  450.000 dolara Od davne 1923. do 1978. stajala su originalna slova na brežuljku u Los Angelesu, odnosno natpis "Hollywood". Nakon toga su zamenjena. Slova je za 10.000 dolara kupio vlasnik noćnog kluba. Prodao ih je 2005. novom vlasniku za cijenu od fantastičnih 450.000 dolara

Na eBay prodavano je i staro pivo

Flaša piva je takođe se našla među najluđim prodjama na eBay-ju.Flaša piva prodata je 2007. na eBayu za 503.000 dolara. Riječ je o pivu iz daleke 1852. godine koju je Samuel Allsopp napravio za ekspediciju koaj se zaputila na Arktik.

Prodata je slika gorile koju je naslikala gorila

Gorila N'Dowe iz ZOO vrta Paignton u Engleskoj naslikala je sliku koja je na eBayu prodana za 180 funti. Novac je poklonjen organizaciji koja se brine za spas gorila.

Na prodaju na eBay "voz smrti" cijelo selo i leviske

Na poznatom e Bay-ju 2010. godine se prodavao "voz smrti", levis farmerke, ali i cijelo selo ! "voz smrti" je prodat na eBayu  ovaj "voz" je bio je u vlasništvu zabavnog parka u nemačkom gradu Soltau i nakon 27 godina "odslužio" je svoje. Prodali su ga za 4.480 evra  i novac je otišao djeci sa posebnim potrebama

Najstarije na svijetu Levi's  farmerke prodate su na eBayu za  cijenu od 46.532 dolara. Dok je u decembru 2002. godine Amerikanac je na prodaju dao cijelo selo sa ukupno 33 hektara zemlje, poštom, grobljem i destak kuća. Bridgeville selo u Kaliforniji je nakon 250 ponuda prodano za 1.17 miliona dolara.

Švajcenger prodavao na eBay automobile i mobilne

Slavni holivudski glumac dok je bio guverner Kalifornije prodajom autombila i mobilnih telefona pokušao je da napuni državni proračun savezne države Kalifornije  i zaradio je 1,6 miliona dolara. Ogromni točak Pjer koji je bio turistička atrakcija Santa Monice u Kaliforniji prodat je tako na e Bay -ju  2008. godine za 133.000 dolara. Sada "krasi" točak Oklahoma City.

Pismo Alberta Ajnštajna

Pismo Alberta Einsteina iz 1954. godine u kojem je govorio o religiji je prodato 2012. godine za preko tri miliona dolara  iako su za njega bila zainteresovana samo dva kupca.

Papina kapica

Papina kapica prodana za 89.050 evra Italijanski reporter je na javnoj audijenciji 2014. godine zamolio papu Franju da se zamjene za kape. Papa je pristao. Kasnije je Papina kapica prodata za 89.050 evra. Novac od aukcije je dat poslije u humanitarne svrhe.

Kolo sreće

Kolo sreće iz njemačkog showa prodato je na aukciji 2011. godine za cifru 8.000 evra. A neko je zaradio i  na probijenoj ogradi Jurgena Klinsmana igrač Bajerna kada se Klinsman razljutio tokom utakmice koaj je održana 1997 kada udario je nogom u drvenu reklamu te je probio. Reklama je prodana za 3.000 evra.

(NN/zanimljivostidana.com/)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.