Najlepsi citati Paula Koelja

Izvor: medio.rs, 17.Mar.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepsi citati Paula Koelja

Omiljeni pisac mnogima, Paulo Koeljo, napsiao je mnoga dela, koja spadaju u najčitanije knjige našeg vremena.

Roman ,,Alhemičar” je uvrstan u sto knjiga koje se najradije čitaju u svetu, ali ne smemo da zaboravimo i dela koja su poput pravih zborka citata - Zahir, Đavo i gospođica Prim, Jedanaest minuta, Na obali reke Pjedre sedela sam i plakala, Veštica iz Portobela, itd.

Vikend je idealno vreme za čitanje, zato danas prelistavamo najbolje i naše najomiljenije >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << citate ovog brazilskog pisca.

- Već sam iskusila patnju kada sam izgubila osobe u koje sam bila zaljubljena. Danas sam čvrsto ubeđena da niko nikoga ne gubi, jer niko nikoga ne poseduje.

- Najjača ljubav jeste ona koja može pokazati svoju slabost.

- Iskusan borac podnosi klevete; poznaje snagu svoje pesnice, spretnost svojih udaraca.Kad se nađe pred nespremnim suparnikom, gleda ga pravo u oči i pobeđuje,bez potrebe da prenosi borbu na fizički plan.

- Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu.

- Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka drugu, bilo to nasred neke pustinje ili nasred velikog grada. I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube značaj i samo postoji taj trenutak

- Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo. Kad porasteš, otkrićeš da si često branio laž, obmanjivao sebe ili patio zbog gluposti.

- Snovi postaju neostvarljivi samo zbog jedne stvari: straha od neuspeha.

- Najmračniji trenutak nastupa uoči samog izlaska sunca.

- Kada nastojimo da budemo bolji nego što smo, sve oko nas takođe postaje bolje.

- Kad su nam velika blaga pred nosom, nikad ih ne primećujemo

- Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.

- Kada viđamo uvek ista lica, na kraju ona postaju deo našeg života. A kada postanu deo našeg života, onda žele i da nam ga izmene. I ako ne bude po njihovom, nije im pravo. Jer, svaki čovek ima tačnu predstavu kako bi trebalo da živimo svoj život. A nikad nemaju pojma kako treba da prožive sopstveni život.

- Ako kreneš obećavši ono što nemaš, izgubićeš volju da ga stekneš.

- Uvek nastoj da znaš šta hoćeš.

- Ne odustaj nikad od svojih snova.

- Nije zlo ono što ulazi u čovekova usta, nego je zlo ono što iz njih izlazi.

- Šta si mogla da izgubiš? Svoje dostojanstvo. Da se namećem tamo gde nisam dobrodošla. A šta je dostojanstvo? Je li to želja da te svi smatraju dobrom, pristojnom osobom, punom ljubavi prema bližnjima? Poštuj prirodne zakone, gledaj filmove o životinjama pa ćeš videti kako se one bore za svoj prostor.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.