Najlepše priče 2013: Oni su nam vratili veru u ljude

Izvor: Blic, 18.Dec.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepše priče 2013: Oni su nam vratili veru u ljude

Poslednji mesec u godini vreme je rekapitulacije. Preispitujemo svoje postupke i postignuća, nadamo se boljem u godini koja nas očekuje, dajemo obećanja sebi i drugima, postavljamo nove ciljeve. U moru loših vesti koje smo u godini na izmaku svakodnevno slušali, pravi je trenutak da se, s nadom u bolje dane, podsetimo priča koje su nam u 2013. bar na trenutak vratile iskrenu veru u dobro u ljudima. 1. Lopovi pokajnici Pismo lopova koji su se pokajali i vratili ukradeno
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Grupa lopova ukrala je ovog leta kompjutere od neprofitne organizacije u San Berandinu u Kaliforniji, koja pomaže žrtvama seksualnog zlostavljanja. Samo nekoliko sati kasnije, kradljivci su shvatili težinu svog nedela i na iznenađenje i šok celog sveta se pokajali. Vratili su ukradeno, a organizaciji su ostavili poruku koja je dirnula ceo svet.

"Nismo imali pojma šta uzimamo. Vraćamo vam stvari i nadamo se da ćete nastaviti da pomažete ljudima. Bog vas blagoslovio", stajalo je u pisamcetu.

2. Pravo prijateljstvo

Posle reklame za pivo koja je rasplakala milione, sve reči su suvišne.

3. Labrador, dečak, Daunov sindrom i ljubav Hernan i Himalaja

Prijateljstvo labradora po imenu Himalaja i i dečaka Hernana koji ima Daunov sindrom dirnulo je čak i najtvrđa srca.

4. Razigrana baka

Ova baka ima 88 godina. Svaki put kad pomislite da život nema smisla i da vas problemi zatrpavaju brže nego što možete da ih rešite, pogledajte ovaj video - nema šanse da vas neće oraspoložiti.

5. Potez za sva vremena

Malom Kitu Oru, dečaku sa posebnim potrebama iz mičigenske škole Olivet, drugari su priredili nezaboravan doživljaj. Igrači školskog fudbalskog tima, sakrivši od trenera sopstvenu nameru, izveli su najbolji sportski potez godine, koji je rasplakao planetu. Priče se možete podsetiti ovde.

6. Humani Ajaks

Osmogodišnjem Džej-Džeju Vilemsu, koji boluje od sindroma iritabilnih creva, fudbalski klub Ajaks, uz pomoć humanitarne fondacije, pomogao je da bar na trenutak zaboravi na bolest koja ga muči i ostvari svoj san.

7. Uteha Uteha stranca

Društvene mreže preplavila je pre nekoliko meseci poruka koju je konobaru u restoranu ostavio jedan gost. Do njega je, naime, sedeo čovek koji je neposredno pre toga saznao da je teško bolestan.

"Učinite mi uslugu i njihov ček donesite meni. Nemojte im reći", pisalo je u poruci.

8. Betmen u San Francisku Mali Majls sa svojim omiljenim junakom

Majls Skot ima pet godina. I ima leukemiju. Ima i jednog omiljenog junaka, Betmena. Fondacija "Zamisli želju" rešila je da ispuni njegovu želju da postane "Betkid", mali junak nalik slavnom heroju. Na njihov poziv, hiljade se prijavilo da volontira u San Francisku kako bi se malom Majlsu ispunio san. I ispunio se, kao nikada pre i nigde pre toga.

9. Lazar Rišar

Bez dana treninga Lazar Rišar je 2011. istrčao "Somborski maraton" u probušenim cipelama i iznošenim farmerkama, a samo dve godine nakon toga trčao je više od 30 maratonskih trka i osvojio skoro isto toliko medalja, što za plasman, što za učešće u takmičenjima. Njegova priča je, međutim, uzdrmala mnoge, pošto je ovaj mladić, za razliku od svojih kolega atletičara, živeo u šupi bez grejanja na Malom katoličkom groblju u Somboru. Humanost ljudskog srca dala je ovoj priči hepiend.

10. Studenti za beskućnike

Beograđani Marko Pajić (22), Matija Rodić (23) i Aleksandar Sretković (23) pokazali su celoj Srbiji da nije teško biti human i hladne dane su iskoristili da nahrane beskućnike. I ne samo to! Oni su u video-poruci pozvali sve da slede njihov primer, a pozitivne reakcije iz celog regiona dokaz su da se dobar glas daleko čuje.

11. Tijana Tijana Ognjanović preminula je 15. jula, rano ujutru, u bolnici u Hjustonu

Nema ovde mnogo toga da se kaže. Tijana je izgubila bitku koja je ujedinila ne samo Srbiju već i ceo region. Tih dana, kad smo se borili za svaki dinar koji će spasiti život ove devojčice, vratili su nam, bar na trenutak, osećaj da nije sve izgubljeno, da ima nade - ne samo za nju, već i za sve nas.

Sve što se kasnije dogodilo sa ovom pričom ne može da baci senku na dotad učinjeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najlepše priče 2013: Oni su nam vratili veru u ljude

Izvor: Dzungla.org, 18.Dec.2013

Poslednji mesec u godini vreme je rekapitulacije. Preispitujemo svoje postupke i postignuća, nadamo se boljem u godini koja nas očekuje, dajemo obećanja sebi i drugima, postavljamo nove ciljeve. U moru loših vesti koje smo u godini na izmaku svakodnevno slušali, pravi je trenutak da se, s nadom...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.