Najgori brojevi od početka epidemije u Kraljevu: Najviše zaraženih do sada

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 10:28

Najgori brojevi od početka epidemije u Kraljevu: Najviše zaraženih do sada

Kraljevo -- Od testiranih 118 uzoraka na teritoriji grada Kraljeva registrovano je novih 77 slučajeva zaraženih koronavirusom.

To je ubedljivo najveći broj novoobolelih od početka epidemije. Čeka se još šest rezultata iz labaratorije Kliničkog centra Srbije, prenosi Rina.

U Opštoj bolnici Studenica u tom gradu preminula je jedna osoba, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan.

Kako je kazao za Tanjug, u gradu na Ibru od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << epidemije ukupno je registrovanih 547 slučajeva, od čega samo od 17. juna 496.

Preminulih u Kraljevu od početka epidemije ima ukupno 16, od čega je, kako je naveo Macan, bitku sa virusom korona izgubilo 13 osoba za poslednjih mesec dana.

Kada su u pitanju druge opštine Raškog okruga koje gravitiraju Z ZJZ Kraljevo, u Raškoj je od početka epidemije zabeleženo ukupno 184 slučajeva kovid 19.

Macan kaže da je u toj opštini situacija od marta ista, odnosno da su konstantno rasli i nemaju razliku u odnosu na drugi pik.

U Vrnjačkoj Banji ukupno je zaraženo 55 osoba od početka epidemije, ali juče je zabeležen veliki skok odnosno 15 novozaraženih i to od testiranih 17.

U Vrnjačkoj Banji je od 17. juna zabeleženo novih 47 slučajeva, a juče je nažalost jedna osoba iz te opštine preminula u bolnici u Kraljevu.

"Situacija je zabrinjavajuća, broj zaraženih konstantno raste, broj pregleda u kovid ambulanti i u Raškoj, Vrnjačkoj Banji, a naročito u Kraljevu je izuzetno veliki", naglašava dr Macan.

U Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu za sada ima kapaciteta, a juče su prošireni za još jedno odeljenje.

Kako je naveo Macan, od oko 135 kreveta, juče je bilo popunjeno 70.

U drugom piku više je obolelih mlađe starosne grupe, oko 45, 50 godina, retko su oboleli stariji, koji su, kako upozorava Macan, najviše i ugroženi.

"Među preminulima su, nažalost starije osobe. Njih je malo, ali i ono malo što se zarazi je jako ugroženo", kaže direktor kraljevačkog Zavoda.

Za veliki broj zaraženih u Kraljevu tokom drugog pika, Macan kaže da se velikim delom prelilo iz Novog Pazara.

"U trenutku kada je u Novom Pazaru proglašena vanredna situacija, mlađi svet koji je bio asimptomatski zaražen, bez ikakvih simptoma, potražio je noćni provod u Kraljevu. Kada smo u Kraljevu uveli vanrednu situaciju, već je bilo kasno, plašim se da će se tako desiti i sa Vrnjačkom Banjom", kaže Macan.

Pojašnjava da je na teritoriji Raške i Kraljeva proglašena vanredna situacija i da se sprovode epidemiološke mere, ali da to još uvek, bez obzira na preporuke Zavoda, učinjeno i u Vrnjačkoj Banji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kraljevu od 118 uzoraka 77 pozitivno, preminula jedna osoba, pojačane mere zaštite u Ćupriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020

Od testiranih 118 uzoraka na teritoriji grada Kraljeva registrovano je novih 77 slučajeva zaraženih virusom korona, a u Opštoj bolnici Studenica u tom gradu preminula je jedna osoba, izjavio je direktor Zavoda za javno zdravlje Aleksandar Macan...Kako je kazao za Tanjug, u gradu na Ibru od početka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.