Najezda komaraca - ima li nade? VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 09:41

Najezda komaraca - ima li nade? VIDEO

Beograd -- S prvim pravim letnjim danima, stigla nam je najezda komaraca. Svi se pitaju kada će ove "krvopije" biti zaprašivane.

Međutim, kako podsećaju nadležni, prema važećim evropskim propisima, zaprašivanje komaraca iznad urbanih sredina je zabranjeno, tako da se tretiraju njihova staništa na obodima gradova.

Za Beograđane to znači, pre svega, tretiranje velikog ratnog ostrva a trenutno se, kako kažu nadležni, tretiraju larve komaraca.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što je primetno u glavnom gradu je prava invazija komaraca, od koji se praktično ne može živeti.

Nadležni ponavljaju da je zabranjeno zaprašivanje komaraca iznad urbanih sredina, a kako dodaju očekuje se da će sve mere koje se preduzimaju rezultate dati tokom jula i avgusta.

Opširnije u VIDEO- prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.