Najdžel Kenedi: Majka bi se napila i govorila mi da sam smeće

Izvor: Blic, 30.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najdžel Kenedi: Majka bi se napila i govorila mi da sam smeće

Jedan od svetskih vodećih virtuoza na violini, u intervjuu za "Dejli Mejl" ispričao je kako je njegova majka bila alkoholičarka koja mu je govorila da je smeće, i da je to uticalo da on postane "nervozna olupina".

Otkako se pojavio na muzičkoj sceni 1989. godine sa svojom verzijom Vivaldijeva Četiri godišnja doba, koja je prodata u dva miliona primeraka, ovaj virtuoz izložen je podsmehu klasičnih puritanaca, koji se rugaju njegovoj odeći i "izmišljenom akcentu".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Ono što te ljude stvarno uznemirava je što sam prodao toliko albuma. To za njih znači da sam sr**e. Zločin je što sam tako dobar. Oni ne znaju šta je dobra muzika - rekao je sin Džona Kenedija, čeliste Kraljevskog Filharmonijskog orkestra koji je ostavio svoju suprugu Scilu Stouner, Najdželovu majku dok je bila trudna.

- Majka me kritikovala šta god da uradim. Vređala je, ne samo mene, već i moje prijatelje muzičare. Dolazila je iza scene i govorila kako ja nisam dobar, i kako oni nisu dobri. Govorila je da sam smeće i da moram još mnogo da radim - izjavio je Najdžel o svojoj majci koja se napijala sa njegovim očuhom.

Ovaj violinista osvojio je fanove osvežavajućim pristupom klasičnoj muzici. Oženjen je Poljakinjom, Agneskom više od deset godina, i ima četraestogodišnjeg sina iz prethodne veze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.