Najčešće su prijavljivane neisplaćene zarade

Izvor: Beta Video, 09.Jan.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najčešće su prijavljivane neisplaćene zarade

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevan Djurović kazao je da je od 10. marta prošle godine kada je otvorena besplatna telefonska linija, toj instituciji stiglo 3.824 prijava. ``Osim prijava za rad na crno, najčešće su prijavljivane neisplaćene zarade, neisplaćene zarade za prekovremeni rad, nedostavljanje obračuna zarade, neisplaćene naknade zarade zaposlenima na trudničkom, porodiljskom odsustvu i odsustvu zbog nege deteta``, naveo je on.(CH5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

"Ne" radu na crno

Izvor: RTS, 09.Jan.2019

Inspekcija rada je na osnovu prijava na besplatni telefonski broj od kako je linija otvorena u martu sprovela gotovo 10.000 kontrola i otkrila 4.751 neprijavljenog radnika. Inače tokom cele godine inspektori su imali ukupno 70.000 provera čiji je rezultat 16.000 manje ilegalnih radnika. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.