Najbolnijih pet minuta mog života: Čekala sam da isplivaju ali nije ih bilo više

Izvor: Blic, 27.Jul.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolnijih pet minuta mog života: Čekala sam da isplivaju ali nije ih bilo više

Bojan Jovanović (18) i Miloš Bešević (18) iz Belegiša udavili su se juče na sprudu Gergeš u Dunavu. Njihovu drugaricu Sandru Jovanović (18), koja je bila sa njima u reci, spasio je Veljko Lazić. Uhvatio ju je je za kosu i izvukao iz Dunava. Devojka je juče sedela na obali i pokušavala da shvati šta se to desilo u najbolnijih pet minuta njenog života. Tela mladića izvučena iz reke oko 19 sati

Pročitajte još Dvojica mladića iz Belegiša udavili se u Dunavu
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Miloš je prvi ušao u vodu. Za njim smo krenuli Bojan i ja. Voda nije bila duboka, do kukova. Onda je Miloš počeo da se davi. Ne znam ni kako, ni zašto. Pružila sam mu ruku, da ga izvučem i onda smo u sekundi oboje počeli da se davimo. Obgrlio me je nogama. Voda nas je vukla dole. Noge i ruke su mu utrnule. Borili smo se... Bojan je skočio i nekako sam se izvukla na površinu. Pokušao je da izvuče Miloša, ali nije uspeo. Samo su obojica potonula. Čekala sam da isplivaju ali nije ih bilo više - pričala je, tri sata posle tragedije, Sandra za “Blic”.

Do njih je prvi dotrčao Veljko Lazić. Zatim i Zoran Vidojević, čamdžija.

- Čuo sam zapomaganje i krenuo čamcem. Sandru sam izvukao, stavio je u čamac ali njih dvojice više nije bilo... Samo da su ostali na površini još minut, dva, izvukli bi ih. Verovatno ih je brzak odneo - priča Zoran.

Sandra Jovanović

Otac nastradalog Bojana, Miroslav juče je bio na obali. Čekao je da ronioci Žandarmerije izvuku telo njegovog najmlađeg sina. Sedeo je za volanom sive “škode”. Pored automobila, bio je Bojanov stariji brat Nikola.

- Ubiće ih ova tuga. Miroslav je već doživeo tragediju. Pre desetak godina, u saobraćajnoj nesreći nastradala mu je ćerka, koja je tada imala 16 godina. Na dva kilometra od kuće. Sad je izgubio i sina. Šta će sada. I Bojanova majka, Nadica je dolazila kad je čula za nesreću. Odveli su je - pričaju okupljeni meštani.

Vesti od ronilaca, na obali je čekao i stric Miloša Beševića, Vojislav.

- Miloševi drugari su zvali njegove roditelje, Mihaila i Gospavu. Oni su kod kuće. Nemaju snage da dođu ovde. Miloš ima i sestru - priča stric i gledau ekipu Hitne pomoći koja je čamcem krenula ka sprudu gde su dogodila tragedija.

Očaj: Vojislav Bešević, Milošev stric

Miloš, Bojan i Sandra drugovi su iz osnovne škole. Svi su ove godine završili četvrti razred srednje škole. Planirali su odlazak na fakultet, pa posao.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Molim te, ne puštaj me!": Ispovest heroja koji je spasao devojku iz Dunava

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 20:53

Čuo sam Sandru kako zapomaže i pojurio prema vodi, koja joj je već prekrila pola lica. Zgrabio sam je za kosu i povukao. Veljko i Sandra iznova proživljavaju nesreću..Tim rečima započeo je svoju herojsku ispovest Veljko Lazić (35) iz Belegiša, koji je u subotu na lokalnom kupalištu na Dunavu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.