Najbolji školski bend nastupa na festivalu EXIT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji školski bend nastupa na festivalu EXIT

NOVI SAD -

Najbolji školski bend F.U.S.I.O.N., kao prvoplasirani na nedavno održanoj prvoj Ligi bendova, večeras će nastupiti na festivalu EXIT. To je jedna od nagrada koju su osvojili na takmičenju, a očekuje ih i snimanje albuma. Od 18 grupa, koliko je učestvovalo na takmičenju, pobednik se izdvojio zahvaljujući autorskoj muzici.

Prva liga bendova organizovana je na nivou škola u Novom Sadu, a mada je ove godinae bila još eksperimentalna, odziv je bio dobar. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Za takmičenje se prijavilo 18 bendova koji su imali priliku da osvoje publiku na tri koncerta.

Prema odluci tročlanog žirija, treće mesto je osvojio bend "Krave na putu" iz Stare Pazove, drugoplasirani je "Tranzistor" iz novosadske elektrotehničke škole, a prvo mesto je osvojio bend Fjužn iz Gimanzije "Jovan Jovanović Zmaj".

Zahvaljujući prijateljima Prve lige bendova, najboljima slede i nagrade.

Drugorangirani i trećeplasirani će dobiti ulaznice za Exit, a najbolji će, između ostalog, nastupiti na tom festivalu.

Iako su se Egzitovcima predstavili i prošle godine, ovogodišnji nastup je značajan za ličnu kartu benda, rekao nam je basista Filip Grujić.

Prema njihovim tekstovima moglo bi se reći da su večiti borci protiv nepravde, ali umeju da pišu i o ljubavi.

Osim nastupa na ovogodišnjem festivalu, njima dogodine sleduje i snimanje cd.

Sledeća liga bendova počinje od septembra, a moći će da učestvuju zrenjaninksi i somborski muzičari.

Oni će, osim na novosadskom Sajmu obrazovanja, svoje muzičko umeće pokazati na još pet koncerata, koji će biti organizovani u srednjoškolskim centrima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.