Izvor: Piplmetar.rs, 10.Dec.2022, 12:30

Najbolji ručak za hladne dane: Zapečena rebarca sa povrćem

Dovoljno je hladno za rebarca, imamo savršen recept.
POTREBNO JE:
1,5 kg svinjskih rebara 600 g luka 1 kašičica ljute mlevene paprike mešavina začina mediteranskog bilja 1 kg karfiola 3-4 veće šargarepe 3-4 krompira 1 crvena paprika 1 žuta paprika 4-5 kašika ulja PRIPREMA
Luk očistite i sitno iseckajte.
U tepsiju u kojoj će se povrće i meso peći dodajte ulje.
Rebra podelite na komade od po dve kosti, pa ih posolite i pobiberite i kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << propržite s obe strane.
Na ulju u kojem ste pržili rebarca propržite luk, dodajte ljutu papriku i mediteransku mešavinu začina.
Smesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso.
Karfiol podelite na cvetove i operite.
Očistite i krompir, operite šargarepu i paprika i naseckajte ih na kolutove, pa sve zajedno stavite u tepsiju.
Rasporedite rebarca i povrće i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Prste da poližeš. Potaž od bundeve od jeftinih sastojaka

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Dec.2022

Dajemo vam recept za ukusni potaž od bundeve. Pravi se lako, sastojci nisu skupi, a ugrejaće vas u hladnim danima. Sastojci: 600 g očišćene bundeve 1 crveni luk 2 čena belog luka 400 g krompira 1 kockica putera 1/2 kašičice cimeta 2 kašike kisele pavlake ulje biljni začin so, biber...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.