
Izvor: Piplmetar.rs, 10.Dec.2022, 12:30
Najbolji ručak za hladne dane: Zapečena rebarca sa povrćem
Dovoljno je hladno za rebarca, imamo savršen recept.
POTREBNO JE:
1,5 kg svinjskih rebara
600 g luka
1 kašičica ljute mlevene paprike
mešavina začina mediteranskog bilja
1 kg karfiola
3-4 veće šargarepe
3-4 krompira
1 crvena paprika
1 žuta paprika
4-5 kašika ulja
PRIPREMA
Luk očistite i sitno iseckajte.
U tepsiju u kojoj će se povrće i meso peći dodajte ulje.
Rebra podelite na komade od po dve kosti, pa ih posolite i pobiberite i kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << propržite s obe strane.
Na ulju u kojem ste pržili rebarca propržite luk, dodajte ljutu papriku i mediteransku mešavinu začina.
Smesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso.
Karfiol podelite na cvetove i operite.
Očistite i krompir, operite šargarepu i paprika i naseckajte ih na kolutove, pa sve zajedno stavite u tepsiju.
Rasporedite rebarca i povrće i pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Opširnije
Izvor: Danas.rs
Prste da poližeš. Potaž od bundeve od jeftinih sastojaka
Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Dec.2022
Dajemo vam recept za ukusni potaž od bundeve. Pravi se lako, sastojci nisu skupi, a ugrejaće vas u hladnim danima. Sastojci: 600 g očišćene bundeve 1 crveni luk 2 čena belog luka 400 g krompira 1 kockica putera 1/2 kašičice cimeta 2 kašike kisele pavlake ulje biljni začin so, biber...