Najbolji plejeri i fotoaparati za letovanje

Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji plejeri i fotoaparati za letovanje

Kako dođe vreme godišnjih odmora i putovanja, tako razni prenosni uređaji momentalno postanu popularni rekviziti.

Složićete se da višesatno truckanje u autobusu, i to najčešće noću, nije nimalo interesantno pa, recimo, jedan MP4 ili DVD plejer i te kako dobro dođe da se prekrati dosadno putovanje. A kada najzad stignete na svoje odredište, obavezno uz sebe imajte fotoaparat da zabeležite sve divne trenutke kojih ćete se kasnije rado sećati. Evo nekoliko predloga iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije „PC centar", šta bi pored kupaćeg kostima trebalo da ponesete sa sobom kada krenete na letovanje.

Vito Wizard

Ovaj plejer se već na prvi pogled izdvaja svojim modernim dizajnom i kvalitetnom izradom. Izrađen je od metala, ekran je rezolucije 320x240 piksela i dijagonale 2,8 inča i pruža pravo uživanje u video-zapisima čak i na dnevnom svetlu. Li-ion baterija sa maksimalnim vremenom punjenja od dva i po sata omogućiće vam neprekidnu reprodukciju video-formata od šest sati, a čak devet sati ćete moći da uživate u neprekidnom slušanju muzike. Još neke od prednosti ovog plejera koje će vaše putovanje učiniti zanimljivijim su: diktafon, kao i dva priključka za slušalice, pa tako u paru sa dragom osobom možete uživati u omiljenoj muzici. Naravno, standardne karakteristike, kao što su album za slike, igrice, mogućnost slušanja muzike i korišćenje ostalih sadržaja u isto vreme se podrazumevaju. Omiljene slike čak možete postaviti i kao pozadinu tokom slušanja radija ili MP3 pesama. Na našem tržištu dostupan je u verzijama od 1 i 2 gigabajta, ali s obzirom na to da poseduje slot za memorijske kartice, ovaj kapacitet se može i proširiti. Dobra stvar koja će vam takođe koristiti na putovanjima je dodatna oprema – futrola za nošenje i krpica za ekran. Cena je 6.873 dinara.

„Mustek" portabl DVD plejer LT102 E4D

Jedan od najnovijih „Mustekovih" modela je upravo LT102 E4D, uređaj sa ravnim LCD TV ekranom sa digitalnim i analognim TV tjunerima i DVD plejerom. Ovaj model možemo okarakterisati kao sve-u-jednom jer on je: DVD plejer, muzički plejer, televizor, budilnik i idealan saputnik. Ekran od čak 10. inča je i te kako dovoljan za gledanje u paru, a slika je odličnog kvaliteta, i to u formatu 4:3, 16:9, i sa maksimalnom rezolucijom od 800x480. Ovaj plejer poseduje i opciju automatskog pretraživanja kanala, podešavanja i programiranja. Kada želite da se uspavate uz muziku ili film, možete lepo podesiti za koje vreme želite da se plejer isključi, i to u roku od maksimalnih 120 minuta. Ujutro vas on takođe može i probuditi jer ima funkciju alarma.

Formati koje podržava su: DVD±R/RW, CD-R/RW, DVD, VCD, CD, MPEG-4, MP3, JPEG, Kodak Picture CD. Zvučnici su prilično jaki, i to 2x5 vati, a jačinu možete podešavati uz pomoć daljinskog upravljača. Što se tiče memorijskih kartica, plejer sadrži ulaze za većinu njih, i to: SD/MMC/MS/MS Pro i, naravno, poseduje USB port.

Cena ovog modela je oko 20.000 dinara.

„Canonovi" aparati „ixus 70"

Stilizovana serija „Canonovih" aparata „ixus", osim dizajna koji pleni, poseduje i impresivne tehničke karakteristike - 7.1 megapiksela i 3x optički zum. Kvalitet slike je, takođe, na najvišem nivou. Idealan je izbor za putovanja jer je malih dimenzija, pa ga vrlo lako možete staviti u džep.

Cena je 19.940 dinara.

„Altec" Lansing SoundBlade 525

Ovaj model je namenjen onima koji žele da slušaju svoju omiljenu muziku sa mobilnog telefona ili laptopa. Jedino šta je potrebno je „bluetooth" opcija na uređajima, čime ćete se povezati sa „Altecovim" imt 525 SoundBlade i uživati u odličnom zvuku svojih omiljenih pesama. Uređaj SoundBlade je veoma lagan, pa ga možete nositi sa sobom na plažu, izlet ili jednostavno u svojoj sobi nesmetano slušati muziku i uživati. Nakon uključivanja zvučnik autmatski šalje nalog za povezivanje i potrebno je samo uneti šifru 0000 i novi zvučnik će biti uparen. Ukoliko slušate muziku i telefon zazvoni, muzika će biti prekinuta i i izuzetno osetljiv i kvalitetan mikrofon će preneti jasno svaku reč sagovnornika, a da, pri tome, ne morate ni da skrenete pogled sa onoga što u tom trenutku radite.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.