Najbolji kadet: Neću nazad u vojsku

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji kadet: Neću nazad u vojsku

Beograd -- Nekada najbolji kadet Vojne akademije Goran Pavlović ipak ne želi povratak u vojsku, iako mu je ponuđeno nekoliko opcija.

Pavlović, koji je nakon tri godine školovanja izbačen sa Akademije zbog "srčane specifičnosti", odbio je reviziju lekarskog pregleda i poručio da se okreće drugim stvarima.

Na sastanku s ministrom odbrane i načelnikom generalštaba ponuđena mu je revizija slučaja. Ipak, on je to odbio iz poštovanja prema svojim kolegama, a svoj san >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o letenju će, kako kaže za B92, ostvariti na drugi način.

"Ponuđeno mi je da se uradi revizija ocene mog zdravstvenog stanja. Odbio sam to, jednostavno mislim da nije korektno prema nekim već situacijama sličnim koje su se dešavale, takođe bih imao pritisak tokom cele karijere da radim u vojsci. Ne bih mogao da ostvarim svoj san na taj način i da svojom borbom izborim ono za šta se borim ceo život", rekao je Pavlović za B92 posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem i Ljubišom Dikovićem.

Slučaj Gorana Pavlovića dospeo je u javnost nakon što je njegovo otvoreno pismo ministarstvu objavljeno na sajtu o avijaciji "Tangosiks".

"Tri godine uzastopno, na redovnim pregledima, Vojno-lekarska komisija za letače potvrđuje moju zdravstvenu sposobnost za bavljenje letačkim pozivom. I onda, na kraju treće godine školovanja, na istom redovnom godišnjem pregledu, ista lekarska komisija ustanovljava da imam urođenu srčanu “specifičnost” koju potvrđuje kardiologija VMA i donosi ocenu – nesposoban za profesionalnu vojnu službu", naveo je u pismu Pavlović.

On se u pismu pita kako je moguće da urođena srčana specifičnost nije ustanovljena ranije.

O slučaju bivšeg kadeta Gorana Pavlovića u Ministarstvu odbrane nismo uspeli da dobijemo nikakav komentar. Oni nisu želeli da daju izjave posle održanog sastanka.

Nezvanično smo saznali da će ministarstvo preispitati sve slične slučajeve, kako se u budućnosti ovakvi propusti ne bi ponavljali. Takvo obećanje dobio je i Goran.

"Ono što je meni bio i cilj da ukažem na jedan nemar, problem u sistemu, jer nije se ovo desilo samo meni, dobio sam obećanje da će se ovo rasvetliti kako se nekom od mojih mlađih kolega ne bi desilo ovo isto", rekao je Pavlović.

Od svog sna o letenju Goran ne odustaje, samo će put biti malo drugačiji, ne preko vojne akademije, već preko Saobraćajnog fakulteta, čiji je student poslednjih mesec dana.

"Ponuđena mi je revizija lekarskog nalaza, a ako ne bih prošao, onda mi je nuđeno neko drugo mesto u sistemu odbrane, koje ne bi obavezno bilo 'trupno'. Međutim, ne planiram da nastavljam ovu priču ni na koji način", rekao je Pavlović za "Tangosiks" i poručio da je sada student Saobraćajnog fakulteta, koji će i završiti.

Inače, kako je ranije objavljeno, bivšem kadetu Pavloviću, koji je bio najbolji u generaciji i koji je imao velika dostignuća koja je priznala i Rusija, lekari na VMA su rekli i da ga "ne obaraju zbog zdravstvenog problema, već zbog zastarelog pravilnika".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbolji srpski kadet Goran Pavlović: Ne želim da se vratim u srpsku vojsku

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2012

Ministar odbrane Aleksandar Vučić, kako ekskluzivno saznaje "Tango Six", primio je bivšeg kadeta Vojne Akedemije i ponudio mu nekoliko opcija kako da reši svoju trenutnu situaciju. ..- Na sastanku su bili ministar odbrane i načelnik generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković. Bio sam veoma...

Nastavak na NaDlanu.com...

Najbolji kadet: Neću nazad u vojsku

Izvor: OkRadio.rs, 27.Nov.2012, 11:39

Nekada najbolji kadet Vojne akademije Goran Pavlović ipak ne želi povratak u vojsku, iako mu je ponuđeno nekoliko opcija.Pavlović, koji je nakon tri godine školovanja izbačen sa Akademije zbog "srčane specifičnosti", odbio je reviziju lekarskog pregleda i poručio da se okreće drugim stvarima. Na...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.