Najbolja knjiga aforizama u 2014.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja knjiga aforizama u 2014.

Zbirka "Ćuti i plivaj" Ninusa Nestorovića u izdanju Književno-umetničke asocijacije Artija proglašena je za najbolju knjigu aforizama u 2014. godini, saopšteno je iz Beogradskog aforističarskog kruga.

Žiri u obrazloženju ističe da je reč o izuzetno kvalitetnoj knjizi aforizmima, prepunoj čudesnih obrta, koja precizno, na sarkastičan način govori o brojnim devijantnim pojavama u društvu.

Na konkurs su prispele 52 zbirke aforizama objavljene prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji, BiH, Austriji i Kanadi.

Žiri je radio u sastavu: Aleksandar Baljak (predsednik), Vitomir Teofilović i Bojan Ljubenović.

U najužem izboru za nagradu bile su još tri knjige: "Blago vama kovčeg nama" Dragoslava Mitrovića (Binder, Beograd), "Posle ćutanja" Milana Beštića (Alma, Beograd) i aforizmi o sportu "Igranje glavom" Aleksandra Čotrića (Možart, Beograd).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Knjiga Ninusa Nestorovića najbolja zbirka aforizama

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2015

Zbirka "Ćuti i plivaj" Ninusa Nestorovića iz Novog Sada u izdanju Književno-umetničke asocijacije Artija proglašena je za najbolju knjigu aforizama u 2014. godini, na konkursu Beogradskog aforističarskog kruga...Žiri u obrazloženju ističe da je reč o izuzetno kvalitetnoj knjizi aforizama, prepunoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.