Najbizarnije letnje aktivnosti : Od toalet kafea do vinskih banja

Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbizarnije letnje aktivnosti : Od toalet kafea do vinskih banja

Leto je period godine koje ljudi širom planete koriste za odlazak na odmor. Ukoliko ste osoba sklona malo žešćoj avanturi od klasičnih desetak dana na moru, za vas se pobrinuo veb sajt IgoUgo.com.

Poznati turistički portal objavio je listu od deset najčudnijih aktivnosti koje (ne)možete priuštiti ovog leta.

Od krem tuče u Češkoj, do toalet restorana na Tajvanu...

1. Velika krem bitka, Olomuk, Češka.

U pitanju je sedmodnevni festival. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Volonteri se dele u dva tima, a naoružani su tubama punim krema. Nakon odbrojavanja protivnici se zaleću jedni na druge, a prilikom bliskog susreta- čuvaj lice!

2. "Moderni Toalet" restoran, Taipei, Tajvan

Za sasvim korektnu hranu jeftiniju od deset dolara moraćete da zanemarite činjenicu da se hrana služi u replikama WC šolja, a ukoliko se odlučite za sladoled od lešnika, ugođaj je kompletan.

"Obedovanje u ovom restoranu je jedinstven osećaj. Sedite na toaletima, a umseto stola tu je kada. Vaša hrana dolazi u malim replikama WC šolja", kažu zadovoljne mušterije.

3. Ajor festival, Ostin, Teksas

Godišnji festival u glavnom gradu Teksasa Ostinu održava se od 1963. godine. Tada je sve počelo kao piknik studenata sa univerziteta u Ostinu, a ime Ajor je dobilo po večito depresivnom magaretu iz čuvenih priča o medvedu Viniju Puu. U jednoj od epizoda čuvenog serijala magare Ajor je mislilo da su svi zaboravili na njegov rođendan, ali se prevarilo kada je shvatilo da ga čeka veliko iznenađenje. Zato se i dan danas sav zarađen novac od prodaje pića, hrane i ulaznica za koncert poklanjaju nevladinim organizacijama za pomoć najugroženijima.

4. Koktel "Kiseli prst", Doson siti, Kanada

Svako ko misli da ima dovoljno jak stomak više je nego dobrodošao da okusi koktel u Dauntaun hotelu u Doson sitiju.

Piće sadrži, verovali ili ne, ljudski palac.

Pravilo kaže da morate da okusite, za tu priliku, i specijalno posoljen prst!

5. Kupus i kondomi restoran, Bangkok, Tajland

Ime baš i ne otvara bog zna kakav apetit, ali je sve sračunato i veoma pozitivno.

"Ne dajte da vas prevari ime ili odbije predrasuda da ispod šanka prodajemo kontraceptivna sredstva. Lanac ovih restorana je veoma popularan i uključen je u nacionalni program za "porodično planiranje". Restoran sadrži bar, internet kafe, prodavnice suvenira. Uz hranu i piće, ovde, međutim, dobijate i po jedan kondom, a postoje i specijalne prostorije kako za ručavanje tako i za zabavu", kažu u restoranu.

Jedno je sigurno - teško ćete zatrduneti u ovom restoranu.

6. Trke palačinaka, London, Engleska

Londonska varijanta "Mardi gra" festivala u Nju Orleansu traje već vekovima u Engleskoj. Potreban vam je tim, što smešniji kostim i tiganj sa palačinkom. Po sistemu štafete ekipe sastavljene od četiri člana trče sa tiganjem, a poenta je u tome što istovremeno moraju da, kako to već ide, okreću palačinku. Za razliku od sličnih festivala širom sveta, ovaj londonski odlikuje izuzetno kratak vremenski rok – tek nekih pola sata.

7. "Šot kafe", Riga, Letonija

Sasvim običan kafe u glavnom gradu Letonije verovatno ne bi našao mesto na ovoj listi da se u njemu ne nalazi toalet koji je već mnoge posetioce ovog mesta ostavio bez daha.

Jedna od karakterisitka toaleta je i što meri vaše raspoloženje. Od tamno crvene, preko zelene i plave do blistavo bele. Pored "pametnog" toaleta raspoloženi ste makar za jedno piće.

8. Vinska banja, Hakone, Japan

U blizini planine Fudži u Japanu nalazi se Vinska banja, idealno mesto za odmor. Možete se lečiti, a istovremeno i sladiti omiljenim pićem u bazenu punom crnog vina. Pored vina, postoje i bazeni sa zelenim čajem, kafom, ali i sakeom – poznatom japanskom rakijom.

9. Kafe "Zahvalnost", San Francisko, Kalifornija

Pokušajte da naručite obrok zvani "Ja nisam škrt" i dobićete dovoljno hrane da ispunite svoje biće i naravno stomak.

"Mesto je veoma čudno. Ponekad jednostavno ne možete da dokučite koja se hrana krije iza imena na meniju. Kada želite neki veliki obrok morate da izgovorite "Želim bogato".Ponekad vam osoblje postavlja pitanja na koja, u zavisnosti od njihovog raspoloženja, morate ili ne morate da odgovorite, od čega dosta zavisi i brzina kojom ćete biti usluženi", kažu u San Francisku.

10. Trka bubašvaba, Brizbejn, Australija

"Stori bridž" hotel u Brizbejnu svake godine koristi praznik dana Australije da za sve posetioce hotela organizuje trku bubašvaba.

"Pre početka trke, hostese donose papirne kese pune učesnika trke. Nakon toga zvanični spiker čita imena trkača brojnoj publici. Imena su veoma kreativna, ali pravila kažu da se ona ovde ne smeju ponavljati".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.