Najavljeno je: Počinje nova faza rata

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 10:21

Najavljeno je: Počinje nova faza rata

Palestinci će biti ''na čelu Gaze'' nakon završetka rata, izjavio je izraleski ministar odbrane Joav Galant.

On je najavio i novu fazu u ratu sa palestinskom militantnom grupom Hamas, rekavši da će Izrael na severu Pojasa Gaze preći na nov borbeni pristup u skladu sa vojnim učinkom na terenu, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, izraelske operacije obuhvatiće racije, rušenje tunela, vazdušne i kopnene udare i akcije specijalnih snaga.

Galant je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao da će palestinski organi vlasti biti nadležni za čitav Pojas Gaze, prenosi Tajms of Izrael.

Naveo je da palestinska militantna grupa Hamas neće kontrolisati Gazu i dodao da će Izrael zadržati operativnou slobodu u svom delovanju.

''Stanovnici Gaze su Palestinci, stoga će za nju biti nadležni palestinski organi, uz uslov da neće biti neprijateljskih akcija ili pretnji protiv države Izrael'', naveo je Galant.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.