Najavljen 14. Međunarodni festival vina – Interfest!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Jun.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen 14. Međunarodni festival vina – Interfest!

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom najave predstojećeg Međunarodnog festivala vina – Interfest, koji će biti održan na Trgu slobode od petka 16. do nedelje 18. juna.

Na konferenciji su se obratili i direktorka Interfesta Nataša Budisavljević - Radišić, kao i direktorka vinarije "Mačak" iz Iriga Đurđica Jojić - Novaković.

- Pred Novim Sadom je sezona velikih manifestacija, a Interfest je prvi u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << takvih događaja, koji svake godine ima sve veći broj izlagača i posetilaca. Vino već odavno nije samo piće, vino je odraz kulture, tradicije i turistički proizvod, a suguran sam da ćemo ove godine imati bogatu ponudu. Festival je idealna prilika da se sklope novi poslovi i ostvare kontakti između posetilaca i proizvođača vina. Grad Novi Sad je sa zadovoljstvom podržao ovu manifestaciju, to ćemo raditi i u narednom periodu, a sa nestrpljenjem očekujemo otvaranje festivala i nadamo se da će sledeći, jubilarni biti najbolji do sada -  rekao je Milorad Radojević.

Foto: novisad.rs

Direktorka Interfesta Nataša Budisavljević - Radišić istakla je da će se na ovogodišnjem, 14. po redu Interfestu, predstaviti više od 70 vinskih podruma iz 11 zemalja.

- Uz ovakav impozantan broj učesnika, posetioce očekuju i prateći muzički program, kao i stručni paneli i degustacije. Na ovogodišnjem Interfestu biće dosta novih izlagača iz Srbije i iz inostranstva, novih vinarija i vinskih premijera. Ovo je prilika da upoznamo strana vina i tuđu tradiciju, da ih uporedimo sa našima i da naučimo nešto novo – naglasila je Nataša Budisavljević – Radišić.

Međunarodni festival vina – Interfest trajaće od petka do nedelje, radno vreme je od 19.00 – 24.00 časa, ulaz je slobodan, a cena vaučera za degustaciju vina iznosi 100 dinara.

(Telegraf.rs/ PR)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaječarska gitarijada postala važnija od tradicionalnog Interfesta

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2017, 11:28

Mada je još polovinom decembra precizirano da se tradicionalni Festival vina "Interfest" održi od 13. do 15. juna, gradsko veće Novog Sada prinudilo je organizatora da priredbu pomeri za dan kasnije, kako bi se u četvrtak na Trgu slobede održao promotivni koncert Zaječarske gitarijade...Tako su...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.