Nagrađeni najbolji studenti Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta

Izvor: Blic, 18.Dec.2012, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najbolji studenti Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta

U svečanoj sali Rekotrata Univerziteta u Beogradu večeras su dodeljene plakete Nikole Spasića i novčane nagrade od po 30.000 dinara najboljim studentima Poljoprovrednog i Medicinskog fakulteta, a najuspešnijim akademcima nagrade je dodelio Vojin Đekić upravitelj Zadužbine Nikole Spasića.

Prilikom izbora za najboljeg studenta na svakoj godini Poljoprivrednog i Medicinskog fakulteta uzimalo se u obzir nekoliko kriterijuma i to najviša prosečna ocena na godini studija, broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << položenih ispita, datum poslednjeg položenog ispita dok su se studenti Medicinskog fakulteta rangirali i prema broju ESP bodova položenih ispita.

Upravitelj Zadužbine Nikole Spasića Vojin Đekić kaže da je na pojedinim godinama na Medinickom fakultetu konkurencija bila veoma jaka i da su, prilikom donošenja odluke ko će ove godine dobiti nagradu, nijanse odlučivale.

- Podatke o studentima smo dobili na osnovu izveštaja Medicinskog i Poljoprivrednog fakulteta. Na osnovu njih smo mogli da zaključimo da se dešavalo da među nekoliko studenata iste godine, koji su ispunjavali sve propisane uslove, nagradu dobije onaj ko je samo dan ranije izašao na ispit - kaže Đekić i dodaje da se upravo zbog toga nagrada može dobiti samo jednom kako bi se ostalim studentima, koji su podjednako dobri, pružila prilika da je osvoje sledeće godine.

Jedan od deset studenata koji su večeras dobili nagradu je i Nikola Blagojević iz Topole, koji je ove jeseni upisao drugu godinu Poljoprovrednog fakulteta. On je do ove nagrade stigao zahvaljujući svim desetkama u indeksu.

- Nisam ni znao da ću dobiti nagradu jer nije postojala zvanična prijava na konkurs već su nama, koji imamo prosek iznad devet, rekli da donesemo indekse u studentsku službu - kaže Nikola Blagojević i dodaje da je tek pre neki dan obavešten da je dobio nagradu.

Nikola kaže da se njegova porodica bavi poslovima iz oblasti poljoprivrede pa je bilo potpuno očekivano da on upiše taj smer.

- Ne mogu da kažem da je bilo ni previše teško ni previše lako ali sam dao sve od sebe da bih postigao ovaj uspeh - dodaje Nikola.

Kristina Tomić iz Leskovca, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta, priznaje da joj je u početku bilo teško da se navikne na novu sredinu i obaveze ali da se trud isplatio.

- Trenutno radim kao demonstrator u Anatomskom institutu. Volela bih da nastavim školovanje u Srbiji i da se u svojoj zemlji bavim naučnim radom - kaže Kristina. Ona kaže da je za sve desetke u indeksu već dobila nagradu od Medicinskog fakulteta i to u iznosu od 6.000 dinara.

Osim njih dvoje, novčanu nagradu od po 30.000 dinara i plaketu su dobili i Stefan Dugalić, student Medicinskog fakulteta kao i njegove kolege Marko Vorkapić, Milan Radovanović i Biljana Đurić dok je za najboljeg diplomiranog studenta ovog fakulteta proglašen Stefan Živković. Među studentima Poljoprivrednog fakulteta, osim Nikole Blagojevića, nagrađeni su i Vladimir Čolović i Aleksandar Stanojević dok je za najbolju diplomiranu studentkinju ovog fakulteta proglašena Katarina Simeunović.

Povezane vesti: I sa prosekom 9,8 moraju da plate doktorske studije Studenti tuže Visoku poslovnu školu u Čačku Nova uprava na Ekonomskom fakultetu, dekan Branislav Boričić Studenti Matematičkog fakulteta organizovali mirne proteste - traže još jedan rok Novi dekan kragujevačkog fakulteta Predrag Čanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.