Nagrađeni najbolji bibliotekar i izdavač u Beogradu

Izvor: Blic, 11.Jan.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni najbolji bibliotekar i izdavač u Beogradu

Biblioteka grada Beograda danas je proslavila 80. godina postojanja svečanom dodelom nagrada za najboljeg bibliotekara, najboljeg izdavača i najčitaniju knjigu stranog autora u 2010. godini

Biljani Kosanović, načelnici Odeljenja za naučne informacije Narodne biblioteke Srbije, pripala je nagrada "Marija Ilić Agapova" za najboljeg i najuspešnijeg bibliotekara Beograda u 2010. godini.

U obrazloženju žirija navodi se da je Biljana Kosanović jedan od
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
autora programa BIBLIO za automatizaciju bibliotečkog poslovanja i

nacionalni koordinator KOBSON-a (Konzorcijuma biblioteka Srbije za

objedinjenu nabavku baza naučnih onliajn časopisa i elektronskih knjiga), kao i to da je inicijator i kreator brojnih projekata NBS i autorka više od 50 naučnih i stručnih radova.

Za najboljeg izdavača u 2010. godini proglašena je "Laguna", dok je trilogija "Milenijum" Šveđanina Stiga Lašona, u izdanju "Čarobne knjige", najčitanija knjiga stranog autora u 2010. godini.

Prvi put Biblioteka grada Beograda je dodelila i specijalno priznanje "Kocka BGB". Prvi laureati su Opština Stari grad i predsednica Mirjana Božidarević i Opština Zvezdara i predsednik Milan Popović. Kocka simbolično predstavlja biblioteku i rad je akademskog vajara Rajka Popovode.

Gostima, među kojima su bili ambasadori više zemalja, predstavnici kulturnih centara, izdavači, pisci i profesori obratio se i ministar kulture Nebojša Bradić koji je čestitao nagrađenima i zaposlenima u bibliotečkoj mreži grada za doprinos kulturnom razvoju Srbije.

Povodom proslave jubileja, u Galeriji "Atrijum” predstavljen je deo zbirke iz umetničke kolekcije koja je počela da se formira 1987. godine od poklona autora izložbi, a koja danas broji više od 300 slika, crteža, grafika i skulptura domaćih i stranih umetnika.

Direktorka gradske biblioteke Jasmina Ninkov najvila je i objavljivanje knjige - ilustrovane istorije ove ustanove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.