Nagrađene društveno najodgovornije kompanije u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađene društveno najodgovornije kompanije u Srbiji

Privredna komora Srbije dodelila je sedmi put Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", kompanijama i organizacijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji.

Nagrađeno je ukupno 15 kompanija u tri kategorije - velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva.

U proteklih 12 godina od kako se nagrada dodeljuje, proširila se na više od 400 kompanija i organizacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Deo te sve brojnije zajednice, danas su, ne samo velike kompanije, koje su i bili pokretači društvene odgovornosti u Srbiji. Iz godine u godinu, sve više je onih manjih mikro, malih i srednjih firmi. Ove godine, po broju kandidovanih za nagradu, prvi put su se izjednačile sa velikim", rekao je rekao je direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS Mihailo Vesović.

Za takmičenje se ovoga puta prijavilo po 25 velikih i manjih kompanija, dodao je Vesović i napomenuo da društveno odgovorno poslovanje danas postaje poslovni model, deo poslovne politike, u svim segmentima organizacije...

U kategoriji malih i mikro privrednih društava nagrađeni su "Infostud 3", Subotica, "Neofyton", Novi Sad, "Novitet", Žitkovac, Omladinski edukativni centar, Niš, farmaceutska kompanija GSK, Beograd.

U kategoriji srednjih kompanija laureati su "TeleGroup", Beograd, Specijalna bolnica "Čigota", Zlatibor, "Vega IT Sourcing", Novi Sad, "Bosis", Valjevo, "Manpower", Beograd.

U kategoriji velikih društveno najodgovorniji su "Tarket", Bačka Palanka, DM DROGERIE MARKT, Beograd, "Telekom Srbija", Beograd, "Metalac", Gornji Milanovac, NIS AD, Novi Sad.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je da kompanije koje su danas nagrađene pokazale socijalnu odgovornost koju ne doživljavaju kao trošak nego naprotiv, kao benefit.

„Ministarstvo privrede želi da bude podrška ovoj inicijativi i nastavićemo sprovodeći strukturne reforme da stvaramo ambijent u kojem ćete da poslujete dobro", rekao je Stevanović čestitajući dobitnicima priznanja.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan istakao je značaj privrede i cirkularne ekonomije u kontekstu zaštite životne sredine.

"Nema društveno odgovornog poslovanja ukoliko se ne radi o očuvanju životne sredine. Bez domaćih kompanija i investitora u onome što radimo u Srbiji nema napretka Srbije", rekao je Trivan.

U sastavu žirija bili su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje od 2007. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PKS nagradila najodgovornije kompanije

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2019

Privredna komora Srbije sedmi put dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, kompanijama i organizacijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji. Nagrađeno je ukupno 15 kompanija u tri kategorije - velika privredna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.