Nagrađena najlepša dečija pisma Deda Mrazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađena najlepša dečija pisma Deda Mrazu

Deci koja su na 16. konkursu "Piši Deda Mrazu" uputili najlepša pisma danas su dodeljene nagrade.

Nagrade su uručene na svečanosti uz izložbu najatraktivnijih dečjih radova, kao i prigodan zabavni program u kome su učestvovali i najmlađi folklorci KUD „Đoka Pavlović".

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojio je Danilo Šijan iz Sombora, za maštovitu i originalnu priču o dečaku Momčilu koji je jedini saznao tajnu omiljenog deke, saopšteno je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pošta Srbije.

Druga je bila Nikoleta Tokodi iz Subotice, sa bajkovitim crtežom vile koja leti kroz snežnu, zimsku noć, a treće mesto pripalo je Leonidu Raškoviću iz Kragujevca za ritmičnu pesmicu plemenite poruke i naglašene empatije.

U kolektivnom stvaralaštvu prvu nagradu osvojili su mališani vrtića „Poletarac" iz Odžaka, jer su se likovna dela ovih malih kreativaca izdvojila efektnim koloritom, vedrinom i kvalitetom kompozicije novogodišnjih motiva i praznične atmosfere.

Drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove „Čukarica" - Vrtić „Sanjalica", koja su napravila knjigu sa zanimljivom pričom „Vila spasava Deda Mraza" i još zanimljivijim crtežima.

Treće mesto zaslužili su učenici IV/3 Osnovne škole „Vladimir Rolović" iz Beograda, za neobičan rad u origami tehnici - pesmu o Deda Mrazu, Pošti i njenim vrednim poštarima, upotpunjenu ilustracijama.

Na konkursu su tradicionalno učestvovala deca uzrasta do deset godina iz cele Srbije. Od 3. novembra do 3. decembra, pristiglo je blizu 6.300 radova, kako pojedinačnih, tako i kolektivnih iz predškolskih ustanova i osnovnih škola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.