Nagrade za muškarca godine

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za muškarca godine

Beograd -- Magazin "Men" dodelio je nagrade za muškarca godine. Među dobitnicima su se našli i potpredsednik vlade, ambasadori, humanitarni radnici i umetnici.

Nagrada za "čoveka godine" pripala je prvom potpredsedniku vlade Srbije Aleksandru Vučiću. U njegovo ime priznanje je primio državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer dobio je nagradu u kategoriji "istrajnost", dok je ambasador Velike Britanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Majkl Devenport laureat u kategoriji "Prijatelj Srbije".

Nagradu muškarac godine za društvenu odgovornost dobio je Veran Matić, direktor Fonda B92, za akcije "Bitka za bebe" i "Bitka za porodilišta".

"B92 je sada usred kampanje protiv porodičnog nasilja, naročito nad ženama i decom. Početak godine je zastrašujući po broju žrtava porodičnog nasilja. Svi ste videli spot koji je videlo u svetu preko pet miliona ljudi i koji je globalno poveo debatu o nasilju u porodici. Iz ove kampanje u ovoj godini napravićemo dve nove sigurne kuće, pokrenut je vebsajt www.sigurnakuca.net . Pošto je ovo 'muško veče', želeo bih ovo priznanje da posvetim svim ženama koje su ugrožene nasiljem, a nažalost u pitanju je svaka druga, i da zamolim sve muškarčine da im prioritet bude zaštita ugroženih i fizički slabijih", rekao je Matić, koji je drugu godinu zaredom dobitnik ovog priznanja.

Za humanistu godine proglašen je Milan Popović, jedan od donatora akcija Fonda B92, u čije ime je nagradu primio Veran Matić.

Sportista godine je Janko Tipsarević, art ikona je čuveni slikar Miloš Šobajić, a medija guru ove godine je Dejan Jocić, donedavno direktor Prve televizije.

Dobitnik već mnogih svetskih nagrada na filmskim festivalima, reditelj "Krugova" Srdan Golubović proglašen je za kulturnu ikonu.

Dobitnici nagrade "The men of the year" su Dragan Bjelogrlić za TV seriju "Na putu za Montevideo", Vladimir Mikić, Jovan Memedović, Kiki Lesendrić, Vladimir Marinković, dr Milan Colić i Jovan Šarenac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.