Nagrade novinarima RTS-a

Izvor: RTS, 21.Dec.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade novinarima RTS-a

Udruženje novinara Srbije dodelilo je danas godišnje nagrade, a među dobitnicima su i novinari naš kuće: Slađana Zarić, Dragoslav Gogić i Dragoslav Simić.
Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na svoj 137. rođendan, godišnje nagrade najboljim novinarima u ovoj godini.

 
Glavnom uredniku „Nedeljnika” Veljku Laliću uručena je nagrada za borbenost u novinarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << „Aleksandar Tijanić”. Nagrade za životno delo dodeljene su glavnom uredniku nedeljnika „Vreme” Dragoljubu Žarkoviću i dugogodišnjem uredniku šahovske rubrike u „Politici ekspres” Branislavu Rakiću.
Nagrada „Laza Kostić” za reportažu dodeljena je novinaru Radio-televizije Srbije Dragoslavu Gogiću za „Život na Ibru, mirno a napeto”.
„Ovo je zapravo nagrada celom mom timu - kruševačkom i kruševačkom dopisništvu”, naglasio je Dragoslav Gogić, „jer za dobru reportažu, potrebna je dobra sinergija, rad i trud, i ja ovu nagradu posvećujem mom dopisništvu u Kruševcu.” 
Nagrada „Laza Kostić” za izveštaj pripala je novinaru beogradskog dopisništva Al Džazire Balkans Marku Subotiću, za satiru  uredniku rubrike TRN u „Večernjim novostima” Bojanu Ljubenoviću, za fotografiju Anđelku Vasiljeviću foto-reporteru „Politike”.
Nagrada „Bogdan Tirnanić” za komentar uručena je kolumnistkinji „Blica” Olji Bećković.
„Zlatna povelja” za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije uručena je Petru Jeremiću, jednom od najboljih aktivista UNS-a od 2001. godine. 
Specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović" uručena je dugogodišnjem novinaru Radio Beograda i osnivaču sajta „Audio i foto arhiv” Dragoslavu Simiću, za delo „Glasom pisana istorija”.
„Knjiga ova je bazirana na mikrofonu, dakle ja sam pokušao da tim mikrofonom oslikam 20. vek”, rekao je Simić. 
Novinarki Radio-televizije Srbije Slađani Zarić uručena je nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović”,  za serijal dokumentarnih filmova o Prvom svetskom ratu i nastanku Jugoslavije.
„Ovo je nagrada koju ću ja pamtiti, jer ja sam sticajem i životnih okolnosit do sada dobijala međunarodne nagrade i priznanja tako da je ovo prva domaća nagrada koju sam ja dobila od svojih kolega što je meni najdragocenije i veoma veoma bitno”, rekla je  Slađana Zarić.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uručene godišnje nagrade UNS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2018

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na svoj 137. rođendan, tradicionalne godišnje nagrade, a nagrada za borbenost u novinarstvu "Aleksandar Tijanić" uručena je glavnom uredniku „Nedeljnika" Veljku Laliću...Lalić je novčani deo nagrade dao kolegi Milanu Jovanoviću iz Vrčina,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nagrade UNS-a novinarima RTS-a

Izvor: RTS, 21.Dec.2018

Udruženje novinara Srbije uručilo je godišnje nagrade, a među laureatima su i novinari naš kuće – Slađana Zarić, Dragoslav Gogić i Dragoslav Simić. . Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na svoj 137....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.