Nagrada SEEMO za Stevana Dojčinovića i Draganu Pećo

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada SEEMO za Stevana Dojčinovića i Draganu Pećo

Stevan Dojčinović i Dragana Pećo iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dobitinici su ovogodišnje međunarodne nagrade za "Novinarski profesionalizam", koju dodeljuju Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) iz Beča i Centralnoevropska inicijativa (CEI) iz Trsta.

Na ceremoniji uručenja nagrade, u okviru SEEMO foruma koji se održava u Tirani, žiri je, u obrazloženju, istakao da je odluka doneta bez oklevanja i da Dojčinović i Pećo zaslužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << priznanje za doprinos istraživačkom novinarstvu Srbije i regiona.

Dojčinović je zahtvalio na nagradi i podsetio da je prošla godina predstavljala veliki izazov za istraživačke novinare i nezavisne medije u Srbiji, budući da su bili izloženi pritiscima koji i dalje rastu. On je ukazao da je i u zemljama EU sve gore za novinarski rad i ukazao na slučajeve ubistava u Slovačkoj, na Malti i u Bugarskoj.

"Svet ide u lošem pravcu, ali ćemo mi nastaviti da se borimo", zaključio je Dojčinović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nagrade za „Novinarski profesionalizam“ za Dojčinovića i Pećo

Izvor: Danas, 15.Nov.2018

Stevan Dojčinović i Dragana Pećo iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dobitinici su ovogodišnje međunarodne nagrade za "Novinarski profesionalizam", koju dodeljuju Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) iz Beča i Centralnoevropska inicijativa (CEI) iz Trsta. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.