Nagrada Neven Zlatku Vasiću za Čudesno putovanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Neven" Zlatku Vasiću za "Čudesno putovanje"

Nagrada "Neven" za najbolju knjigu beletristike dodeljena je Zlatku Vasiću za "Čudesno putovanje" u izdanju "Kreativnog centra", saopštila je danas organizacija "Prijatelji dece Srbije".

Vasićevo delo je nagrađeno u konkurenciji 27 knjiga, a odluku je doneo žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Najbolji ilustrator je Milica Radenković za ilustraciju knjige "Izmislica" u izdanju "Lagune", odlučio je žiri u sastavu Olivera Batajić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bojan Stevanić i Bratislav Milenković. Žiri je ove godine u izboru imao 23 naslova.

U kategoriji popularna nauka stiglo je devet knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće "Kreativni centar" - "50 eksperimenata iz živog sveta" autora Tatjane Mihailov Kostev.

Na ovogodišnji konkurs za nagradu "Neven", koju dodeljuje organizacija "Prijatelji dece Srbije", stiglo je 49 naslova namenjenih deci, iz 12 izdavačkih kuća.

Uručenje nagrade biće 4. oktobra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

Nagrada "Neven", koju čine povelja autora Dušana Petričića i novčani iznos, ustanovljena je 1995. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.