Nagrada Miloš Žutić Svetozaru Cvetkoviću

Izvor: Studio B, 15.Mar.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Miloš Žutić" Svetozaru Cvetkoviću

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) - "Miloš Žutić" za 2011. godinu - pripala je dramskom umetniku Svetozaru Cvetkoviću, koji je postao 17. laureat tog priznanja, saopštio je UDUS.

Cvetković je nagrađen za najbolje glumačko ostvarenje izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2010. do 30. juna 2011. godine, za tumačenje lika Ričarda Rihtera u predstavi "Elijahova stolica" Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U konkurenciji je bilo 19 glumaca, sa 23 glumačka ostvarenja. Žiri je odluku doneo jednoglasno, a radio je u sastavu: glumice Branka Petrić i Dušanka Stojanović Glid (predsednica, prethodni laureat), dramaturg Maša Stokić i reditelji Gorčin Stojanović i Slavenko Saletović.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda. Svečano uručenje biće idućeg meseca na sceni "Bojan Stupica" JDP.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.