Nadzor nad predizbornom kampanjom

Izvor: B92, 20.Mar.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadzor nad predizbornom kampanjom

Beograd -- Fond "Biljana Kovačević-Vučo" nadziraće predizbornu kampanju, ali i postizborni period, s ciljem da upozori na eventualna kršenja demokratskih načela i pravila.

Prema rečima predstavnika Fonda Dušana Bogdanovića, ta organizacija će do 31. jula, kada očekuje okončanje procesa formiranja vlade posmatrati da li će u predizbornoj kampanji i postizbornom procesu biti "izliva mržnje" i diskvalifikacije protivnika.

"Posmatraćemo i druge stvari, poput upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zloupotrebe institucija koje akteri predstavljaju da bi sebi uknjižili još koji politički poen", rekao je Bogdanović.

Fond će pratiti i da li stranke i u praksi sprovode ono za šta se svi deklarišu, a to je pristupanje EU u vrednosnom smislu.

Bogdanović je objasnio da će bilten "Campaign watch 2012" izlaziti dva puta nedeljno sa analizom predizborne kampanje, i na srpskom i na engleskom jeziku, a da će posle okončanja procesa formiranja vlade biti održana celodnevna konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati analize i određene preporuke.

Projekat, za koji su sredstva dobijena od američkog Stejt departmenta, obuhvatiće teritoriju Srbije, izuzimajući Kosovo.

Prema rečima Bogdanovića, Fond je za taj projekat dobio nešto manje od 20.000 dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.