Nadoknade radnicima Magnohgroma

Izvor: RTS, 29.Mar.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadoknade radnicima Magnohgroma

Više od 800 bivših radnika "Magnohroma" dobiće nadoknade od Nacionalne službe za zapošljavanje, jer je Ustavni sud usvojio njihove žalbe. Radnici su pre četiri godine proglašeni tehnološkim viškom, ali nisu uspeli da ostvare pravo na novčanu naknadu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ustavni sud Srbije usvojio je žalbe bivših radnika Magnohroma koji su pre četiri godine, uz otpremnine, proglašeni tehnološkim viškom, ali nisu uspeli da ostvare pravo na novčanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naknadu Nacionalne službe za zapošljavanje, potrvrđeno je RTS-u u Kabinetu gradonačelnika Kraljeva.

U zavisnosti od radnog staža i godina starosti, po osnovu člana 109. stav 1. Zakona o pravu na novčanu nadoknadu, 832 bivša radnika "Magnohroma" od Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće u proseku po 180 hiljada dinara, rekao je za RTS jedan od radnika Vuk Konjokušić.

"Dug na koji se čeka već skoro četiri godine tražili smo bez kamate da bismo olakšali državi i izbegli ogromne sudske troškove", rekao je Konjokušić.

Inače, oko 150 radnika "Magnohroma" i dalje se nalazi u zgradi Skupštine grada Kraljeva. Oni su nezadovoljni rešenjem koje im je Agencija za privatizaciju ponudila kao nadoknadu zaostalih zarada. Za sredu su najavili odlazak u Beograd.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojena žalba radnika Magnohroma

Izvor: B92, 29.Mar.2012

Beograd -- Ustavni sud Srbije usvojio je ustavnu žalbu bivšeg radnika "Magnohroma" D. Markovića, pošto je utvrdio da su povređena njegova prava na pravično suđenje...Marković je jedan od oko 100 radnika "Magnohroma" koji su podneli pojedinačne ustavne žalbe, nakon što su iscrpili sva pravna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.