Nađene zidine Stambol kapije na Trgu, izmena rekonstrukcije

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađene zidine Stambol kapije na Trgu, izmena rekonstrukcije

Zavod za zaštitu spomenika kulture uveren je 99 odsto da su na gradilištu Trga Republike u Beogradu pronađene zidine Stambol kapije, zbog čega će se raditi izmena projekta rekonstrukcije trga, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Grad Beograd se ponosi svojom istorijom i mi ćemo sačuvati ovaj lokalitet, da građani mogu da vide ove bedeme, rekao je Vesić za Studio B.

"Radiće se izmena projekta rekonstrukcije. Uradićemo otkop, a arheološki lokalitet biće pokriven staklom. Pored će se nalaziti informativna tabla", pojasnio je Vesić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zbog Stambol kapije izmena projekta rekonstrukcije Trga republike

Izvor: Danas, 05.Okt.2018

Zavod za zaštitu spomenika kulture potvrdio je da su na gradilištu Trga republike u Beogradu pronađene zidine Stambol kapije, zbog čega će se raditi izmena projekta rekonstrukcije trga, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Članak Zbog Stambol kapije izmena projekta rekonstrukcije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.