Nađena tela ne pripadaju studentima

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena tela ne pripadaju studentima

Tri tela pronađena u južnom Meksiku identifikovana su, ali nijedno ne pripada nestalim studentima.

Argentinski forenzičari koji ispituju masovne grobnice u južnom Meksiku rekli su danas da su identifikovali tri pronađena tela, ali da nijedno ne pripada studentima nestalim krajem septembra u gradu Iguala u državi Gerero.

Vlasti Meksika, koje tragaju za 43 nestala studenta učiteljskog fakulteta, pronašli su najmanje 11 grobnih raka sa 38 tela.

Argentinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim forenzičara saopštio je da su tri identifikovane osobe nestale iz grada Iguala poslednjih meseci.

Studenti su nestali 26. septembra, kada ih je zaustavila policija Iguale i predala jednoj narko bandi. Tužilaštvo navodi da su ih članovi bande ubili i spalili njihova tela.

Spaljeni ostaci kostiju, pronađeni na đubrištu u gradiću blizu Iguale, poslati su na genetske testove u Austriju.

Potraga za nestalim studentima izbacila je na videlo brojne nepovezane grobnice oko Iguale, nad kojom kontrolu ima narko banda Gereros Unidos.

Više od 70 ljudi uhapšeno je u vezi sa njihovim nestankom, uključujući i gradonačelnika Iguale Hosea Luisa Abarke, i njegove žene Marije de los Anheles Pineda, koji su početkom novembra privedeni u Meksiko Sitiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.