Nađa (4) zbog koje je cela Srbija plakala DOBIJA ŠANSU! O trošku države odobren jedini lek za decu leptire

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 13:47

Nađa (4) zbog koje je cela Srbija plakala DOBIJA ŠANSU! O trošku države odobren jedini lek za "decu leptire"

RFZO joj nabavlja jedini lek za "decu leptire".

Četvorogodišnjoj Nađi Marković iz Čačka, koja boluje od bulozne epidermolize, o trošku države odobrena je genska krema koja je prošle godine registrovana u Sjedinjenim Američkim Državama kao jedini lek za "decu leptire", izjavila je Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

- Cenimo svaki humani gest i nameru, ali za malu Nađu nije potrebno skupljati novac za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lek, jer je za dvoje dece leptira o trošku države odobrena terapija koja košta oko 630.000 dolara po pacijentu godišnje. U kontaktu smo sa proizvođačem i radimo na tome da krema, koja inače još nije registrovana u Evropi, što pre stigne u Srbiju - istakla je Radojević Škodrić.

Nađa je "dete leptir" koje su roditelji napustili nakon čega je brigu o njoj preuzela hraniteljka iz Čačka.

Srbija Danas/Telegraf/E.S./Preneo: N.Đ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.