Nadgledanje razmeštanja projektila SAD glavni zadatak ruske vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadgledanje razmeštanja projektila SAD glavni zadatak ruske vojske

"Nadgledanje razmeštanja američkih projektila srednjeg i manjeg dometa je glavni zadatak ruske vojske", izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih pretnji i izneti mere za unapređenje oružanih snaga. Rezultati tih napora biće uzeti u obzir pri planiranju plana odbrane za 2021-2025", rekao je Šojgu na diskusiji o glavnim sferama aktivnosti ruskog Ministarstva odbrane za 2020. godinu.

"Moramo pratiti razmeštanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raketa srednjeg i manjeg dometa od strane Sjedinjenih Država", naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva godina, prenosi TASS.

Takođe je napomenuo da se ruske strateške snage moraju naoružati raketama "Avangard" i "Jars", a snage nuklearne mornarice sa "Borej-A".

Šojgu je dodao da je ključne ciljeve za naredni period odredio vrhovni komandant ruskih oružanih snaga predsednik Vladimir Putin. Kako je naveo, ruske trupe će do kraja godine dobiti oko 4.000 novih oklopnih i motornih vozila kao ii 1.700 jedinica savremenog raketnog i artiljerijskog naoružanja.

"Rusko ministarstvo odbrane planira 280.000 radova na održavanju i remontu", rekao je Šojgu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šojgu: Glavni zadatak vojske u odnosima sa SAD je praćenje razmeštanja američkih raketa

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2020

Glavni zadatak ruske vojske u odnosima sa SAD je praćenje razmeštanja američkih raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu. „Potrebno je sprovesti detaljnu analizu svih potencijalnih vojnih pretnji i preduzeti mere po pitanju usavršavanja oružanih snaga. Rezultati...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.