Nadam se dolasku Vučića u Tiranu

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se dolasku Vučića u Tiranu"

Američki ambasador u Albaniji Aleksandar Arvizu ocenio je da je nedavna poseta albanskog premijera Edi Rame Srbiji veoma pozitivan korak.

On je dodao da se nada skoroj poseti srpskog premijera Aleksandra Vučića Albaniji.

"Ovo je bila veoma značajna poseta jer je 68 godina veoma dugo vreme koliko su lideri dve zemlje izbegavali da se sastanu. Ovo je veoma ohrabrujuće jer je nakon incidenta na fudbalskoj utakmici veoma brzo dogovoren novi datuma sastanka i na njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je potpisano nekoliko sporazuma", rekao je Arvizu.

Prema tumačenju makedonske agencije MIA, Rama je imao verbalni duel sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, kada je postavio pitanje nezavisnosti Kosova.

Albanski premijer Edi Rama prekršio je u ponedeljak protokol posete Beogradu pominjući Kosovo, na šta je Aleksandar Vučić uzvratio da nikome neće dozvoliti da ponižava Srbiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.