Nadam se da ih pokolju ko svinje...

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 12:04

"Nadam se da ih pokolju ko svinje..."

Odluka studentske organizacije Pravnog fakulteta iz Zagreba da organizuje putovanje u Beograd izazvala je negativne reakcije u krajnje desnom delu javnosti.

Bivši poslanik Hrvatskog parlamenta, Sabora, Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), “požalio” se zbog toga na Fejsbuku.

"Studentski zbor Pravnog fakulteta Univerziteta u Zagrebu organizuje studijsko putovanje u Kuću cveća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradskog Pravnog fakulteta gde je studirao ratni zločinac i saradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju", poručio je Glasnović.

U komentarima ispod objave javio se i Stevo Culej, takođe bivši saborski poslanik, koji je napisao: "Nadam se da ih pokolju ko svinje."

Oglasio se i Studentski zbor Pravnog fakulteta, odakle su rekli da studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovno organizuju studijska i druga putovanja zbog razmene iskustava, sticanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade njihovi vršnjaci iz drugih država.

“To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd koje pojedinci poslednjih dana pokušavaju zloupotrebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista...”, naveli su iz te studentske organizacije.

“Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizuje, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti pretnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u a demokratskom društvu trebalo biti normalno", naveli su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bizaran komentar na odlazak studenata iz Hrvatske u Beograd: "Nadam se da ih pokolju ko svinje"

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2024

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obavijestio je studente da organizuje putovanje u Beograd, što je izazvalo negativne reakcije pojedinih političara. Bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), požalio se na Facebooku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.