Nacisti su bili levičari, ne sviđa vam se istina?

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nacisti su bili levičari, ne sviđa vam se istina?"

Brisel -- Britanski konzervativni evroposlanik Sajed Kamal izvinio se nakon što je na sednici rekao da je nacizam bio "levičarska ideologija".

"Morate imati u vidu da su nacisti bili nacional-socijalisti, ogranak socijalizma, zato se nemojmo pretvarati - to je levičarska ideologija", rekao je Kamal, obraćajući se socijalističkim evroposlanicima.

Kad je ta izjava izazvala metež, Kamal je dodao: "Ne sviđa vam se istina, jel da?".

On je kasnije naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se "direktno i bezuslovno izvinio" šefu socijalističke poslaničke grupe.

Na Tviteru je naveo da izjava nije bila upućena nikome i da on ima "najveće poštovane prema svakome ko se suprotstavio i borio protiv nacizma, komunizma i bilo kog drugog ekstremizma".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.