Nacisti bombardovali svoje gradove zbog vežbe gađanja

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacisti bombardovali svoje gradove zbog vežbe gađanja

Arhiv sa strogo poverljivim dokumentima, koji su pokazali da su nacisti ubili na hiljade nemačkih građana bombarujući sopstvene gradove raketama V-2 u cilju vežbe gađanja, obelodanjen je, prenosi britanski "Dejli mejl".

List navodi da dokumenti tajne službe SS nude dokaz da je Adolf Hitler koristio sopstvene gradove da bi testirao domet balističkih raketa i obim razaranje koje mogu da nanesu.

To znači da su hiljade Nemaca umrle od ruke vlastitog lidera između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1944. i 1945. godine, a nacisti su za to okrivili savezničke snage, navodi list.

Rakete V-2 su tokom Drugog svetskog rata bile ispaljivane na London i jugoistok Engleske, kao i na ciljeve u Evropi i od njih je poginulo više od 7.000 ljudi.

Kako navodi britanski list, tajni dokumenti nalaze se u posedu jednog nemačkog kolekcionara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacisti bombardovali svoje gradove zbog vježbe gađanja

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2015, 00:58

LONDON - Arhiv sa strogo povjerljivim dokumentima, koji su pokazali da su nacisti ubili na hiljade njemačkih građana bombarujući sopstvene gradove raketama V-2 u cilju vježbe gađanja, objelodanjen je, prenosi britanski list Dejli mejl...List navodi da dokumenti tajne službe SS nude dokaz da je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.