Nacista Kunc umro pre suđenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacista Kunc umro pre suđenja

BERLIN -

Bivši čuvar u nacističkom logoru smrti Belzec u Poljskoj Samuel Kunc (89), optužen za ubistvo deset Jevreja i pomoć u likvidaciji 400.000 logoraša za vreme Drugog svetskog rata, umro je pre suđenja koje je trebalo da počne sledeće godine u Bonu, saopštio je sud u tom gradu.

Taj sud je naveo da je Kunc, koji se na listi Centra "Simon Vizental" nalazi na trećem mestu, među 10 najtraženijih nacista i ratnih zločicnaca, preminuo 18. novembra, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Kunc, Nemac rođen u dolini Volge, bio je optužen za najstrašnije zločine u koncentracionom logoru Belzec u Poljskoj. On je, kako ga tereti državno tužilaštvo, kao čuvar logora lično ubio deset Jevreja, a pripisuje mu se i pomoć pri ubistvu 400 000 ljudi.

U tom logoru je, naime, oko 435.000 ljudi ugušeno, a svega troje je uspelo da iz logora izađe živo.

Kunc je umro u svojoj kući u Vahtbergu, u Severnoj Rajni Vestfaliji.

"Ujutro, oko sedam sati, je pred kuću došao jedan auto iz pogrebnog zavoda, a u kuću su ušla dvojica u crno obučenih muškaraca s nosilima", rekli su iz komšiluka naciste penzionera, preminulug u dubokoj starosti, preneo je nemački list "Bild".

Kunc je imao probleme s disanjem i nedavno je bio u bolnici. Zatim mu je u kući namešten bolnički krevet, gde su ga, prema saznanjima komšiluka, pre nekoliko dana posetila dvojica sveštenika, dodao je list.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužni nacista Kunc umro uoči suđenja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2010

Bivši čuvar u nacističkom logoru smrti Belzec u Poljskoj Samuel Kunc (Kunz) (89), optužen za ubistvo deset Jevreja i pomoć u likvidaciji 400.000 logoraša za vrijeme Drugog svjetskog rata, umro je uoči suđenje koje je trebalo da počne sljedeće godine u Bonu, saopšio je sud u tom gradu. Taj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Umro Samuel Kunc osumnjičen za smrt 430.000 Jevreja

Izvor: Blic, 22.Nov.2010

Čuvar nacističkog logora Belzec 89-godišnji Samuel Kunc, koji je u julu optužen za učešće u ubistvu 430.000 Jevreja u Drugom svetskom ratu, preminuo je u Nemačkoj ne dočekavši da mu počne suđenje zakazano za januar naredne godine. ..Kunc, treći na listi najtraženijih nacističkih ratnih...

Nastavak na Blic...

Optuženi nacista Kunc umro pred suđenje

Izvor: Glas javnosti, 23.Nov.2010, 07:12

BERLIN - Bivši čuvar u nacističkom logoru smrti Belzec u Poljskoj Samuel Kunc (89), optužen za ubistvo deset Jevreja i pomoć u likvidaciji 400.000 logoraša za vreme Drugog svetskog rata, umro je pred suđenje koje je trebalo da počne sledeće godine u Bonu, saopštio je sud u tom gradu...Taj sud...

Nastavak na Glas javnosti...

Nacistički zločinac umro pre početka suđenja

Izvor: NaDlanu.com, 23.Nov.2010

BERLIN, 23. novembra 2010. (Beta) - Za nacističke ratne zločine optuženi Samuel Kunc (Kunz) umro je u Bonu kratko pre početka suđenja zakazanog za početak naredne godine. Kako je saopštio Zemaljski sud u ovom gradu, 89-godišnji Kunc, kojem je trebalo da se sudi za 10 ubistava i saučesnišvo...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.