Nacionalno udruženje filmskih kritičara SAD: Spotlight”, najbolji film 2015. godine prema

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalno udruženje filmskih kritičara SAD: "Spotlight”, najbolji film 2015. godine prema

Nacionalno udruženje filmskih kritičara SAD proglasilo je dramu "Spotlight" reditelja Toma Mekartnija najboljim filmom u 2015. godini, prenio je AP. Mekartni i Džoš Singer nagrađeni su u kategoriji najbolji scenario za isto ostvarenje.

“Spotlight” je film o timu lista “The Boston Globe” koji je istraživao zlostavljanje djece u katoličkoj crkvi i za seriju tekstova nagrađen Pulicerovom nagradom 2003. godine.

Film u kome glavne uloge tumače Mark Rufalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Majk Kiton, Rejčel Mekadams, Džon Stenli Tuči, nominovan je za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji film.

Najbolji glumac, prema ocjeni američkih filmskih kritičara, je Majkl B. Džordan za ulogu Adonisa Džonsona u filmu "Creed", sedmom nastavku franšize o Rokiju Balboi, dok je najbolja glumica Šarlota Rempling za rolu u drami "45 yaers".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.