Nacionalna garda napušta Ferguson

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna garda napušta Ferguson

Snage američke Nacionalne garde počele su da napuštaju Ferguson, gde su u ponedeljak raspoređene da bi vratile mir i red na ulice tog mesta, posle nasilnih protesta zbog ubistva nenaoružanog crnog tinejdžera.

U Fergusonu su protekle dve noći bile mirne i nije bilo sukoba i masovnih pljački koje su se događale tokom protesta u poslednje dve nedelje.

Postoje strahovanja da bi kritičan dan mogao da bude ponedeljak, kad će biti sahranjen 18-godišnji Majkl Braun kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je ubio beli policajac Daren Vilson (28).

Bela kuća je saopštila da je zadovoljna situacijom u Fergusonu u poslednjih nekoliko dana. Američki državni tužilac Erik Holder sastao se u četvrtak sa predstavnicima zajednice u Fergusonu u Misuriju i zatražio iscrpnu istragu.

Vilson je, prema nalazima forenzičara, najmanje šest puta pucao u Brauna, uključujući i dva hica u glavu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.