Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije kritikovao medije

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije kritikovao medije

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, Dejan Kovačević izjavio je danas da su neshvatljivi "tendenciozni pokušaji omalovažavanja rada kriminalističke policije od pojedinih medija", uprkos tome "što u poslednjih šest meseci nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo u Srbiji".

"Zahvaljujući brojnim preventivnim merama koje je policija preduzela u prethodnom periodu, uspeli smo da sprečimo kriminalne obračune u poslednjih pola godine. Međutim, to nekima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nije bilo dovoljno da prestanu sa omalovažavanjem rada policijskih službenika", kazao je Kovačević, prenosi MUP.

On je istakao da je policija u poslednjih pet godina rasvetlila 87 odsto ubistava.

"To je veoma dobar rezultat, mnogo bolji nego u nekim daleko razvijenijim zemljama. Takođe, broj ubistava poslednjih godina je dva do tri puta manji nego što je to bilo početkom 2000-ih. Tokom 2017. godine u našoj zemlji je izvršen najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina", dodao je Kovačević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u nedelju na akademiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova da šest meseci u Beogradu i Srbiji nije bilo mafijaškog ubistva.

Beogadski list "Danas" objavio je da je tokom 2018. godine došlo do 22 ubistva koja imaju elemente obračuna, dok je za mandata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića od 2014. godine do danas počinjeno 74 ubistva sa elementima obračuna od kojih je tek za svako dvanaesto izrečena kazna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovačević: Tendeciozno omalovažavanje rada MUP-a, u poslednjih šest meseci nije izvršeno nijedno kriminalno ubistvo

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2019

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević odbacio je kao tendeciozne pokušaje omalovažavanje rada kriminalističke policije od strane pojedinih medija Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević odbacio je kao tendeciozne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.