Na zapuštenoj livadi vrtić i dom za stare

Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na zapuštenoj livadi vrtić i dom za stare

Predškolska ustanova, dom za stare i veliki park zameniće danas neuređenu zelenu površinu na uglu ulica Mis Irbijeve i Križanićeve. Izgradnja javnih ustanova predviđana je novim planom regulacije za ovaj deo Zvezdare.

Farmaceutsko-fizioterapeutska škola treba da bude dograđena

Plan detaljne regulacije, koji se trenutno nalazi na javnom uvidu, obuhvata deo opštine Zvezdara oivčen ulicama Gospodara Vučića, Vojislava Ilića, Topalovićeve, Križanićeve, Mis >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Irbijeve (nekad Zage Malivuk), Paje Jovanovića i Milinka Kušića. On predviđa gradnju novih javnih ustanova, proširenje ulica i izgradnju parka. U Urbanističkom zavodu, koji je obrađivač plana, kažu da će predškolska ustanova, dom za starije sa dnevnim boravkom i novi park biti građeni na 6.000 kvadrata danas neuređene površine. Ova parcela se nalazi na uglu ulica Mis Irbijeve i Križanićeve u blizini "Vera” i nije izgrađena, pa plan ne predviđa rušenja objekata. Osim novih javnih sadržaja planirana dogradnja kompleksa postojeće Farmaceutsko – fizioterapeutske škole.

- Ovde postoji nekoliko objekata koji će zbog proširenja škole morati da se ruše. Broj nije velik, to su tri parcele, a kako su ovi objekti legalno izgrađeni, vlasnicima će imovina biti nadoknađena – kažu u Urbanističkom zavodu.

Neke ulice su planirane za proširenje, neke da se produže, a planirana je i izgradnja novih saobraćajnica čime bi se stvorile mogućnosti za opremanje blokova neophodnom infrastrukturom. Plan definiše i gde i pod kojim uslovima je moguća stambena izgradnja, zamena starih i neuslovnih stambenih objekata novim kao i dogradnja i rekonstrukcija na postojećim objektima, objašnjavaju u Urbanističkom zavodu. Plan je već desetak dana na javnom uvidu, a građani ga mogu pogledati do kraja septembra.

Uvid do kraja septembra

Zvezdarci koji žele da se detaljnije informišu o izmenama koje plan predviđa mogu ga pogledati svakog radnog dana od 11 do 15 časova u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta broj 43 – 45, sve do kraja septembra.

Javna sednica 3. novembra

Ukloliko imaju primedbe na predloženo rešenje građani ih mogu dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i gradske poslove najkasnije do 30. septembra, a 3. novembra u 13 časova će biti održana javna sednica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.