Na ulazu u školu PRONAŠLI OVO! Stručnjaci DOTRČALI u Čačak, sumnja se da je POVEZANO SA CRKVOM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 20:39

Na ulazu u školu PRONAŠLI OVO! Stručnjaci DOTRČALI u Čačak, sumnja se da je POVEZANO SA CRKVOM (FOTO)

Ovo nalazište otkriveno je prilikom radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira.
Ispred ulaza u čačansku Gimnaziju otkriveno je novo arheološko nalazište.
Skoro dve godine od otkrivanja arheološkog nalazišta u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, danas su tokom radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira, ispred čačanske Gimnazije, pronađeni novi arheološki ostaci.
Kako je za Epicentar press potvrdio arheolog Vujadin Vujadinović, za sada je pronađen jedan skelet i deo zida koji pripada antičkom periodu.
- Ovo je lokacija nekadašnjeg samog jezgra naselja i siguran sam da je povezano sa crkvom koja je preko puta, ali i svim drugim arheološkim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRONAĐEN SKELET ISPRED ČAČANSKE GIMNAZIJE Kopali ulicu zbog rekonstrukcije, pa naišli na ljudske kosti, evo o čemu se radi

Izvor: Blic, 20.Mar.2024, 15:45

Skoro dve godine od otkrivanja arheološkog nalazišta u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku, pre dva dana su tokom radova na rekonstrukciji Ulice župana Stracimira, ispred čačanske Gimnazije, pronađeni novi arheološki ostaci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.