Na udaru više tornada: Zavijaju sirene, avioni ne lete, mnogi u mraku VIDEO

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 07:58

Na udaru više tornada: Zavijaju sirene, avioni ne lete, mnogi u mraku VIDEO

Čikago -- Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je danas da je više tornada pogodilo područje Čikaga, uključujući i jedan u blizini aerodroma O'Her.

To je dovelo do poremećaja u avio-saobraćaju.

Otkazano je više od 170 letova, dok ih je više od 500 odloženo, objavio je portal "FlightAware", prenosi AP.

Na video-snimcima koje su objavile lokalne televizije vidi se veliki broj ljudi koji se sklanjaju u zgradu aerodroma, a direktor komunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kevin Bargnes rekao je da nije prijavljena šteta na aerodromu. Istovremeno, više od 10.000 građana je ostalo bez struje.

Između 1855. i 2021. godine na gradskom području Čikaga zabeleženo je 97 značajnih tornada. Najsmrtonosniji tornado je pogodio Čikago 21. aprila 1967. godine kada su stradale 33 osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TORNADA POGODILA ČIKAGO Snimci pokazuju ljude kako beže u zaklon, sirene zavijaju: Odloženi letovi, više od 10.000 građana bez struje (VIDEO, FOTO)

Izvor: Blic, 13.Jul.2023

Američka Nacionalna meteorološka služba saopštila je danas da je više tornada pogodilo područje Čikaga, uključujući i jedan u blizini aerodroma O'Her, što je dovelo do poremećaja u avio-saobraćaju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.